© Rootsville.eu

Nico Duportal & His Rhythm Dudes
Guitar Player

review: Freddie
©Rootsville 2016

Rockin’ Rhythm  and Swinging Blues is de vermelding waarmee deze Nico Duoprtal zichzelf en zijn Rhythm Dudes wil verkopen, maar eerlijk deze band verkoopt gewoon zichzelf door ons terug te brengen naar de heerlijke sound uit onze jeugd. Een optreden gaan bijwonen doet je onmiddellijk terug in de tijd gaan zoals de periode van Johnny Otis  in de 50’s en misschien is er met deze Nico Duportal een nieuwe Godfather of Rhyhtm ‘n Blues’ in de maak.

Nico heeft de Franse nationaliteit meer doordat hij toch in ons kleine België zijn thuisbasis kent beschouwen we hem toch heimelijk als één van de onzen. Een concert van deze Nico Duportal & His Rhtyhm Dudes eindigt zonder meer in een swing party en dat hebben we recent nog kunnen meemaken op de Monstermash 2016. Steengoede Rhythm ’n Blues zijn de ingrediënten van deze formatie met een band die er steeds plezier in heeft. Neem daarbij nog de aparte en toch soulvolle stem van deze Nico Duportal en je zit gebeiteld voor een intens feestje.

Deze Nico laat zich begeleiden door Thibaut Chopin: upright bass, harmonica & backing vocals, Olivier 'Red' Cantrelle: piano & backing vocals, Alex Bertein: baritone sax & backing vocals, Arnaud Desprez: tenor sax & backing vocals en Pascal Mucci: drums & backing vocals. Geruggesteund door een fantastische ‘Horn Section’ spreekt Nico’s gitaar dadelijk boekdelen. De meeste nummers van dit heerlijke ‘Guitar Player’ zijn dan ook nog van Nico en/of zijn bandleden en bij het beluisteren ervan besef je pas echt hoe ze je mee in de tijdscapsule naar betere tijden weten te brengen. Ook wel enkele cover zoals ‘(Going Down To)Big Mary’s’ dat we uiteraard kennen van Dave Gonzalez en zijn Paladins.

Niet dat deze Nico Duportal zijn heil moet gaan zoeken bij anderen want nummers als ‘Real Good Lovin’ Tonight’ is pure rock ’n roll zoals we hem het liefst horen maar met dat tikkeltje ‘zwart’ erin waardoor nummers als dit naar een ander niveau worden getild. Trouwens van de hand van Nico samen met bassist T. Chopin en daarmee moeten we toch eens vragen of hij familie is van….

'Oh Oh' is de titel van een nummer op dit geweldige album maar ook wel een kreet nadat we dit album hebben beluistert. Deze 'Guita Player' is een party op zichzelf bij het beluisteren ervan en...Oh Oh, we and Josh & Slim like it like that!!!


Tracks:

01 When I'm Gone
02 Lost In The Game
03 Polish Woman
04 Oh Baby
05 Can't Afford To Lose Her
06 She Knows How
07 Real Good Lovin' Tonight
08 Big Mary's
09 Guitar Player
10 Oh Oh
11 Josh and Slim
12 Much Later
13 Polish Woman (unreleased version)


more info:

year: 2015

artist: Nico Duportal

label: Rhythm Bomb Records

booking: Nico Duportal

musicians:

Nico Duportal: guitar & vocals
Thibaut Chopin: upright bass, harmonica & backing vocals
Olivier 'Red' Cantrelle: piano & backing vocals
Alex Bertein: baritone sax & backing vocals
Arnaud Desprez: tenor sax & backing vocals
Pascal Mucci: drums & backing vocals