© Rootsville.eu

The Paul DesLauriers Band
Relentless


© Rootsville 2016

Na het uitbrengen van hun debuut album in 2014 bleef het voor Paul DesLauriers en zijn band gestadig bergop gaan. In februari behaalde hij het op de Internationale Blues Challenge te Memphis de tweede plaats en nu ligt zijn nieuwste album bij de platenboer. Dit power trio bestaat naast Paul ook nog uit bassist Greg Morency en drummer Sam Harrisson.

Als ‘The Paul DesLaurier Band schreven ze samen ook alle 10 nummers op dit album met als titel ‘Relentless’. Paul DesLaurier won in Canada al menige prijzen zoals tot tweemaal toe de Maple Blues Awards. Voor de opnamen van dit nieuwe album werden de ‘Fast Forward Studios’ in Montreal uitgekozen waar ze als trio al het werk keurig onder hen wisten te verdelen.

Alle drie zijn ze meester van hun instrument waardoor ze als geheel bijzonder goed uit de verf weten te komen. Met nummers als 'Stewtro Rock' bevinden we ons terug in de vroegere jaren van de blues-rock en soms, heel soms flirten ze wel een beetje met symphonische rock. Stevige rifs zijn een kenmerk op dit powerfull album.

Daar waar nummers als 'Still Under My Skin' nog gerelateerd kan worden aan de blues gaan de heren met 'Up In The Air' stevig headbangend richting rock. Ook plaats voor mooie ballad op deze 'Relentless' zoals 'If I Still Had You'. Het afsluitende 'Gonna Make You Move' hebben ze opgesplitst in een Part 1 en een Part 2. Daar waar het eerste gedeelte een beejte een funky partij is wordt deel 2 een prachtig instrumentaaltje.

Luister naar 'Relentless' en je weet waarom deze Paul DesLaurier zo dikwijls in de prijzen weet te vallen...not for pussy's.


tracks:

01. Stewtro Rock (Just Got Back)
02. I’m Your Man
03. Ten Feet Tall
04. Still Under My Skin
05. Wipes Away Your Sin
06. Up In the Air
07. We Just Might
08. If I Still Had You
09. Gonna Make You Move (Part 1)
10. Gonna Make You Move (Part 2)


more info:

year: 2016

artist: Paul DesLauriers Band

label: Big Toe Productions

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Paul DesLauriers: guitars, vocals & piano
Greg Morency: 4 & 8 string basses
Sam Harrisson: drums & percussion