© Rootsville.eu

Paul Lamb
After Hours (The Country Blues Sessions)


© Rootsville 2016

Dat Paul Lamb een verwoed fan is van Sonny Terry hoeft hier geen betoog en zeker niet voor de oudgedienden die heel wat plezier wisten te beleven aan deze Paul Lamb met zijn toenmalige Kingsnakes.  Doorheen de jaren zagen we ook Paul’s jongste zoon Ryan Lamb ten tonele verschijnen en toen deze laatste bij Filip Morre te gast was konden we vernemen dat er na een lange periode van stilte toch weer wat nieuws van zijn vader zou gaan verschijnen.

“Son, just play what you feel, and feel what you play”... Sonny Terry. Dit is een anekdote uit een gesprek met Paul Lamb en zijn grote voorbeeld en meteen was dit ook de inspiratie voor het opnemen van deze ‘After  Hours’. Een album met 12 pareltjes van country bluesjes waarbij Paul zo in de huid kruipt van een Sonny Terry dat het je kippenvel bezorgt.

Geen elektrisch geweld maar akoestische country blues waar je stil van wordt en enkel door de allergrootste kan worden gebracht op een manier die je pakt. Nummers als ‘May Day Blues aka Blues For Maggie’ en ‘Back Door – Mule To Ride’ nemen je onmiddellijk mee naar de tijd van toen en zijn een perfecte manier om te onthaasten.

Tijdens enkele drop-in sessies in The Trench Studio’s van producer Paula Riordan werd dit album ingeblikt en met nummers als ‘She’s Fine Like Summer Wine’ hoor je dadelijk dat Paul Lamb de geest uit de Delta in zich weet op te nemen. Bij de nummers ‘Down By The Riverside’ en ‘Mystery Train’ lijkt het zelfs niet of ze zich in een hedendaagse studio bevinden maar lijken de nummers op een heerlijk jam ergens op een ‘front porch’ in Louisiana te zijn opgenomen.

Met 'After Hours' neemt Paul Lamb ons zonder verpinken mee terug in de tijd en met weemoed luisteren we naar nummers als 'Sugar Mama' en 'Preaching The Blues' en moeten we blozend toegeven dat dit nog steeds 'de' blues is en deze vorm spijtig genoeg te weinig aanbod krijgt in onze contreien. Tijd voor en akoestische tour met deze blanke versie van Sonny Terry....


tracks:

01. Stranger Blues
02. May Day Blues (Blues For Maggie)
03. Quit That Woman
04. She's Fine Like Summer Wine
05. Down By The Riverside
06. Mystery Train
07. Sugar Mama
08. Back Door - Mule To Ride
09. Comin' Down From Newcastle
10. Don't Get Around Much Anymore
11. Preachin' The Blues
12. Jammin' With The Preacher


more info:

year: 2016

artist: Paul Lamb

label: Big Shed Music Company