© Rootsville.eu

Rami and the Whale
selftitled


© Rootsville 2016

Rami and the Whale is het pseudoniem voor de Zweeds singer-songwriter Rasmus Blomqvist. Bescheidenheid is soms een grote troef maar soms valt toch wat moeilijk om wat achtergrond informatie te vergaren wanneer hij dan een album op de markt brengt. Wat we wel weten is dat hij uit een groot nest komt die zich enigszins door Europa wisten te begeven als zigeuners, rondtrekkend in een autocar.

Rasmus of dus Rami and the Whale begon zich te verdiepen in melodieuze folk. Levend ver buiten de drukke steden van Zweden vindt deze singer-songwriter zijn inspiratie,voor het schrijven van soms lyrische teksten, op het platte land. Niet dat hij enkel in folk was geïnteresseerd want deze Rasmus maakte ook deel uit van een rockgroep en ook van het akoestische folk duo ‘The Holy Farmers’.

Mystiek troef dus bij deze Rami and the Whale en dat hoor je ook in zijn teksten die soms verhuld zijn in poëtische teksten waarbij ook het instrumentarium zoals viool en fluit deel van uit maken. Dat hij grootgebracht is met als muzikale voeding het repertoire van Simon and Garfunkel kun je terugvinden op veel van zijn nummers.

Je kan deze Rami and the Whale niet in een hoge frequentie gaan bekijken en meestal leeft hij ook terug getrokken in een Zweedse achterhoek werkend aan zijn nieuwe composites. Voor liefhebbers van dromerige en harmoniueze samenzang is dit folk-album een voltreffer...


tracks:

01 Night Falls
02 The Unfinished Song
03 Poorhouse
04 River
05 Autumn Song
05 I am Rami
06 Echoes of Matter
07 Alien
08 Shipwreck
09 Waiting
10 Kitchen Song
11 Tiny Seed


more info:

year: 2016

artist: Rami and The Whale

label: Wooded Shine Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Rasmus Blomqvist
Kristin Freidlitz
Erik Lundin
Henri Gylander
Ryan McMackin
Björn Sima
Johan Magnberg
Jonte Johansson
Lisa Illy