© Rootsville.eu

Randy McAllister & The Scrappiest Band in The Motherland
Fistful Of Gumption


© Rootsville 2016

Texaan Randy McAllister brengt met een regelmat een nieuw album op de markt en na 'Gristle To Gold' is deze 'Fistful of Gumption' zijn nieuw wapenfeit.Met deze Randy McAllister bevinden we ons in Texas. Met deze Randy zijn ze bij de McAllister’s reeds aan de vijfde generatie van muzikanten toe. Zijn vader was een drummer en daardoor was het logisch dat Randy ook dit instrument het eerst onder de knie kreeg. Toen hij op 20-jarige leeftijd bij de ‘US Air Force’ in Massachusetts was gestationeerd begon hij ook op de bluesharp te spelen waarbij hij tips kreeg van de Boston blues legende ‘Earring George’ Mayweather. Na zijn legerdienst keerde Randy McAllister terug richting Texas en begon zich ook toe te leggen op het vocale en ontwikkelde hij ook de ‘skills’ als songwriter. Zijn eerste platencontract haalde hij binnen bij JPS Records en nadien bracht hij ook werk uit bij Severn Records en Reaction Records.

Bij deze Reaction Records is nu ook zijn nieuwste album op de markt gebracht met daarop 10 nieuwe nummers, en net als een andere gewoonte van deze Randy werkten ook hier meer dan voldoende muziekanten aan mee. Samen met The Scrappiest Band in The Motherland werd dit en heerlijke plaat met aardig wat soulblues invloeden. The Scrappiest Band dat zijn in eerste instantie Randy zelf samen met Rob Dewan op gitaar, Maya Van Nuys op de ‘fiddle’ en Matt Higgins op de bass.

Een sterk punt bij deze Randy McAllister en zijn 'Scrappiest Band' is de veelzijdigheid in zijn muziek waardoor heel wat liefhebbes kunnen worden aangesproken. Openen doen ze met 'C'mon Brothers And Sisters' en nummer met heel wat 'movement' in zich. Dat Randy McAllister over een mooie warme soulstem beschikt kom tnog maar eens tot uiting op de mooie bijna ballad 'Time For The Sun To Rise'.

Uptempo fiddle 'Ride To Get Right' een nummer dt je als cajun'ke mag bestempelen en vreemd is dat dit werd opgedragen een Otis Redding en Earl King en zo belanden we met 'Background Singer' door de intro in een nummer met gospel invloeden met een Carson Wagner aan de Hammond. 'The Oppressor' is een slowbluesje dat hje weet te pakken door het originele gitaarrifje waarna ze met de shuffle 'Band With The Beautiful Bus' nogmaals laten horen dat deze Randy McAllister and The Scrappiets Band in The Motherland meer dan voldoende kwaliteiten in huis hebben om iedreen te kunnen bekoren...


tracks:

01. C’mon Brothers And Sisters
02. Time For The Sun To Rise
03. Ride To Get Right (Tribute to Otis Redding and Earl King)
04. Roll With The Flow
05. My Stride
06. Background Singer
07. The Oppressor
08. Leave A Few Wrong Notes
09. Band With The Beautiful Bus
10. The East Texas Scrapper

 

more info:

year: 2016

artist: Randy McAllister

label: Reaction Records

promotion: Frank Roszak Promotions

 

musicians:

Randy McAllister
Rob Dewan
Maya Van Nuys
Matt Higgins
Jimmy Reed
Andrea Wallace
Benita Arterberry-Burns
Carson Wagner
Ron Thompson