© Rootsville.eu

Ray Cashman
Slow Drag


© Rootsville 2016

Ray Cashman is een Amerikaanse singer-songwriter die zijn nummers doorgaans haalt uit het rauwe leven met niet in het minst zijn eigen ervaringen. ‘A Gumbo Troubadour’ zoals hij het graag hoort die opgroeide in Texas waar hij zijn tijd doorbracht met het beluisteren naar oudere bluesgitaristen met als comfortfood BBQ sandwiches die later werden doorgespoeld met een Bud. Door het luisteren naar die doorleefde verhalen kwam de interesse bij hem op om ook maar te gaan schrijven en door te gaan reizen kwam de inspiratie vanzelf waardoor hij al zoveel teksten heeft geschreven dat hij nog moeilijk het aantal kan herinneren.

Deze 'Slow Drag' is Ray's zesde full CD en wie zijn reilen en zeilen zo een beetje weet te volgen weet ook dat hij in maart van vorig jaar nog te gast was in het 'Loodscafé' te Aarschot waar je kon kennismaken met een bijzonder aimabele man. Levend in Tennessee weet zijn muziek toch de ziel te raken van de muziek uit het diepe zuiden. De echte release van dit album vondt in september plaats op zijn eigen veranda waar hij iedereen die het wilde kwam uit te nodigen voor een heuse pic-nic. Ray Cashman heeft de laatste jaren al concerten gegeven in de VS, Canada en over gans Europa en nam in 2007 ‘Texassippi Stomp’ op met Jimbo Mathus.

Als een echte troubadour opent hij dit album met 'Fame'. Zijn nummers zijn gekenmerkt door het inlevende aspect van zijn muziek. Blues tot op het diepste van zijn ziel met nummers als 'Nana's Diner' en 'She's Just A Girl'. Bij het beluisteren van nummers als 'Dead Man's Cadillac' voel je ook waarom zijn 'front porch' de iedeale plaats moet zijn geweest om de voorstelling van zijn zesde album tot zijn recht te laten komen. Luister naar het ingetogen maar oprechte 'Full Moon Over Orleans' en je weet dat wanneer deze 'Gumbo Troubadour' bij jou in de buurt is je deze kans niet mag voorbij laten gaan om deze Ray Cashman te gaan bewonderen.

previous album report: Desolation (2015)


tracks:

01. Fame
02. Nana's Diner
03. Dead Man's Cadillac
04. She's Just A Girl
05. Baby
06. Thank God I Have You
07. Where The Blues Was Born
08. Full Moon Over Orleans
09. Rise Again
10. Bleed
11. She's Just A Girl (reprise)


more info:

year: 2016

artist: Ray Cashman

label: Knick Knack Records