© Rootsville.eu

Ray Fuller and the Bluesrockers
Long Black Train


© Rootsville 2016

Ray Fuller kreeg zijn eerste gitaar toen hij amper 8 jaar oud was. Het was ook de tijd toen Amerika wakker werd door de Britse invasie van groepen als de Stones en The Animals. Zijn interesse voor de blues werd wel aangescherpt door te luisteren naar iconen als Elmore James, Muddy Waters en BB King. Zijn voorkeur ging echter uit naar JLH en dat is wel opmerkzaam want Ray Fuller ontwikkelde zich voornamelijk als een voortreffelijk blues-rocker.

In 1974 richtte hij zijn Ray Fuller Band op en vier jaar later bracht deze Ray Fuller zijn debuutalbum uit.De groep evolueerde door de jaren heen naar Ray Fuller and the Bluesrockers en onder deze naam speelden ze als voorprogramma voor namen als Buddy Guy, SRV en Albert Collins om er maar een paar te noemen in een lange rij. Zelf staat deze Ray Fuller nu ondertussen ook hoog aangeschreven in de Ohio bluesscène.

Op de 'Buddy Guy's Legends' is deze Ray Fuller samen met zijn Bluesrockers ondertussen een certitude geworden en in 2014 bracht hij nog het album uit 'Live at Buddy Guy's Legends'. In navolging van dit album toerde hij doorheen Europa en ook in het zog van deze nieuwe 'Long Black Train' zal hier op onze podia deze Ray Fuller te zien zijn.

Voor dit album schreef Ray Fuller niet meer dan 14 nieuwe nummers die onder het zog van zijn rockin' gitaar nummers opleveren als 'Burn Me Up' en 'Voodoo Mama'. Snedige gitaarrifs zijn er ook te horen op het rockende 'Hip Shakin' Mama' en 'New Tattoo'. Opzwepende ruige boogie dat vinden we terug op nummers als 'Pipeline Blues' en de liefhebbers voor doordringende shuffles vinden hun gading bij 'Evil On Your Mind'.

 

tracks:

01 Burn Me Up
02 Devil's Den
03 Voodoo Mama
04 Hip Shakin' Mama
05 Cold Day in Hell
06 Long Black Train
07 Louisiana Woman
08 Let's Get Dirty
09 Somethin' Shakin'
10 New Tattoo
11 Whiskey Drinkin' Woman
12 Pipeline Blues
13 Evil On You Mind
14 You've Got The Blues


more info:

year: 2016

artist: Ray Fuller

label: Azuretone

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Ray Fuller: guitar & vocals
Myke Rock: bass
Darrell Jumper: drums
Doc Malone: bluesharp