© Rootsville.eu

Ray Goren
Selftitled


© Rootsville 2016

Ray Goren werd geboren, in de ‘big apple’ en werkte zichzelf op tot een multi-instrumentalist. Hijzelf groeide op met het beluisteren van jazz en blues. Hij leerde eerst piano spelen en daarna verschillende andere instrumenten. Met  ‘Soul of My Music’ als understatement kunnen we toch stellen dat blues altijd wel verweven is in de muziek van deze Ray Goren.

Door het zien van een video met BB King, Albert Collins, Buddy Guy en Eric Clapton begreep hij ook de energie en charisma die vrijkwam bij het beluistern van de blues. Openen doet hij met het voorheen als EP uitgebrachte nummer ‘Save My Soul’.

Nu is zijn ‘full-CD’ uit en onder de 10 nummers staat behoorlijk wat eigen materiaal. Eigen nummers van deze Ray Goren balanceren tussen de soul en pop maar steeds zal er ook een beetje blues in aanwezig blijven zoals bij de cover van The Doors. ‘Met deze ‘Light My Fire’ laat hij meteen horen dat hij een begenadigd gitarist is en wel weet hoe hij een ander arrangement moet geven aan overbekende nummers.

Ook plaats voor wat funk met 'You Gotta Learn' maar meestal krijgen de nummers een popy karakter mee zoals bij de ballad 'Down and Out'. Soms heeft zijn timbre wel wat weg van een jongere Stevie Wonder zoals ook op 'Can't Live Like This'. Afsluiter is een 'live ' versie van Bill Withers zijn monsterhit 'Ain't No Sunshine', een nummer dat hier redelijk wat uitgerokken wordt op dit album.


tracks:

01. Save My Soul 2016
02. Stop
03. Light My Fire
04. I Need You Here To Stay
05. Rise Together
06. You Gotta Learn
07. Down and Out
08. Song For Me
09. Can't Live Like This
10. Ain't No Sunshine (Live)


more info:

year: 2016

artist: Ray Goren

label: RJ Ray Entertainment Inc.

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)