© Rootsville.eu

Rev. Billy C. Wirtz feat. The Nighthawks
Full Circle


© Rootsville 2016

Wanneer deze Rev. Billy C. Wirtz hier in ons land alle zondaars zou willen komen bekoren zou zonder meer de kerk vol zitten en als daarbij nog 'The Nighthawks' hem zouden begeleiden zouden ze zelfs een scherm op het kerkplein moeten zetten. Helaas zit dit er niet in dus moeten we het maar doen met deze 'Full Circle' en daar zijn we uiteraard Eller Soul Records dankbaar voor.

In het zuidelijk deel van de States is deze Rev. Billy C. Wirtz een cultpersoon te noemen en brengt stomende rock 'n roll vol met humor, boogie woogie en zelfs een vleugje gospel. Dit album telt liefst 15 nummers en dat is ook zo niet meer van deze tijd. Vele van de nummers zijn geschreven door de reverend zelve al hebben ze veelal een herkenbaar deuntje in hun DNA. Deze diener van het geloof heeft ook in zijn thuisland een 'Rhythm Revival Radio Show op WMNF, AM Est en KPIG en daar gaat het er altijd niet zo vroom aan toe.

Met heel wat Jerry Lee Lewis invloeden openen ze hier met het swingende 'Too Old' en dan hebben we het enkel en alleen niet over de muziek maar bij wijlen lijkt zelfs zijn stemkleur op die van de rocker van weleer. De blues wordt uiteraard ingevuld door de hulende harp van Mark Wenner.

Bij deze Rev. Billy C. Witrz kan je niet alleen genieten van de boogie woogie, blues en rock 'n roll maar het is zeker ook belangerijk om naar de teksten te luisteren want die toveren zonder meer een smile op je gezicht. 'One Point Five' is een rockin' country deuntje waar je geheid vrolijk van wordt en zeker niet het tweede beste. Rockin' country blues zowals we deze ook wel kennen van The Nighthawks. Zeer humoristisch opgevat is zonde rmeer 'Daddy Passed Away'...and mama turned gay!

Ook wel enkele covers op dit swingende album zoals 'Breakup' van Charlie Rich of 'Wine-Spo-Dee-O-Dee. Opzwepende rock 'n roll met veel humor dat zijn de ingrediënten waarmee deze Rev. Billy C. Wirtz de grijze wereld waarin we leven een beetje op wil fleuren en bij mij is dit zonder meer gelukt....I'm happy now!!!


tracks:

01. Too Old
02. Smokie Part 2
03. One Point Five
04. Mama Was a Deadhead
05. Rockin' Up To Gloryland
06. Your Last Goodbye
07. Daddy Passed Away
08. Breakup
09. Who Dat?
10. I'm a Senior
11. Daddy Was a Sensitive Man
12. Wine-Spo-Dee-O-Dee
13. Mennonite Surf Party
14. The Hand Of The Almighty*
15. Reprise (Smokie Part 2.5)

* for adults only :-)


more info:

year: 2016

artist: Rev. Billy C. Wirtz

label: Eller Soul Records

booking: mail

musicians:

Rev. Billy C. Wirtz: piano & vocals
Bob Driver: guitar
Steve Riggs: bass & backing vox
Li'l Ronnie Owens: harmonica & backing vox

The Nighthawks:

Mark Wenner: harmonica & backing vox
Mark Stutso: drums
Johnny Castle: bass & backing vox
Paul Bell: guitar & backing vox