© Rootsville.eu

Reverend Freakchild
Hillbilly Zen-Punk Blues

review: Freddie
©Rootsville 2016

In het rootswereldje worden vaak overstelpt door artiestennamen die refereren naar dominees en iet zelden is het ook nog hun eigen naam ook. Ook in de blues kennen we zulke namen verwijzend naar één of andere ‘reverend’ zoals natuurlijk ‘Blind’ Gary Davis (1896-1972). Minder hoorbaarheid gevend aan het spirituele is er natuurlijk ook de recentere ‘The Reverend Peyton’s Big Damn Band’ en dan bevinden we al op 2 diverse takken in de muziek. Ook in New York kennen ze zo een bluesman die zichzelf Reverend Freakchild noemt en op zijn eigen wijze ons leert kennen met zijn visie van hedendaagse country blues.

Dat deze Reverend Freakchild zichzelf eerder een boeddhist noemt kan je al afleiden uit de titel van dit album maar die sfeer en gebondenheid vinden we ook terug in nummers als ‘Soul Transforming Realization’ en ’Moonlight Messages’. Op het eerste zicht geeft deze Reverend Freakchild de indruk een one-man band te zijn maar niets is minder waar.

‘All I Got Now’ is de opener van dit 10 nummers tellende ‘Hillbilly Zen-Punk Blues’, een nummer dat rauw uit de speakers komt maar je al onmiddellijk tot attent zijn dwingt. Een nummer waarop hij één wordt met zijn resonator , het instrument waarmee hij ook meermaals als solo artiest is te bewonderen. Met de intro van ‘Angel$ Of Mercy’ krijgen we een beklijvende Hugh Pool op de bluesharp, een nummer waarop de intro geen einde lijkt te kennen maar toch als mooi mag worden aanzien.

Een aangename kennismaking met deze Reverend Freakchild met voldoende afwisseling zoals het slaapliedje 'Lullaby' tot aan het meer steverige 'Tears Of Fire' of het naar de Delta toeneigende 'i Whish I Was in Heaven Sitting Down'.

 

Tracks:

01 All I Got Is Now
02 Angel$ Of Mercy
03 It's Gonna Be Alright
04 Keep On Trucking
05 Lullaby
06 Moonlight Messages
07 She Wants My Name
08 Soul Transforming Realization
09 Tears Of Fire
10 I Whish I Was In Heaven Sitting Down


more info:

year: 2015

artist: Reverend Freakchild

label: Treaded and Released Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Reverend Freakchild: vocals, guitars and Holy Ghost Sounds
Chris Parker: drums & percussion
Hugh Pool: lap steel & harmonica
Tugboat Eustis: bass
The Mulebone Singers: backing vocals