© Rootsville.eu

Richard Paul Thomas
Salado


© Rootsville 2016

Om kennis te kunnen maken met deze excellente singer-songwriter daarvoor moet je gewoon de titel van dit album in je GPS ingeven en dan kom je meteen terecht in een plaatsje in Texas. Alhoewel deze man opgroeide in Milwaukee voelt hij zich nu meer dan thuis in dit Texaanse plaatsje en vond het dan niet meer dan normaal op dit via een album op de kaart te zetten.

Onder de noemer Folkmuziek heeft hij samen met zijn eerste vrouw een decennia lang mee rondgetoerd. Het was pas in de zeventiger jaren door het leren kennen van zijn tweede vrouw dat deze Richard Paul Thomas in Texas en meer bepaald in Saldo terecht kwam. Het album werd opgenomen in de Moonhouse Studio onder het waken oog en oor van producer Chris Gage die op dit album ook diverse instrumenten speelt en zelfs vocaal te horen is.

Zijn inspiratie haalde deze RpT uit muziek van Buddy Holly, Roy Orbison en Phil en Don Everly en dit is er ook aan te horen bij het beluisteren van deze 'Salado'. RpT en producer Chris Gage weten hier een perfecte balans te vinden tussen enigzins zijn akoestische gitaar en de versterkte instrumenten van de producer.

Alle nummers waerde door Richard geschreven uitgezonderd 'The Last Goodbye' welk een gedicht is van Wayne Garner maar waar de arrangementen geschreven werden door RpT. Het album brengt ons een mix tussen folk en melodieuze pop gerelateerde nummers.


tracks:

01 Why, Oh Why
02 Riding On A Train
03 The Last Goodbye
04 I Can’t Wait
05 Violeta
06 Wishing Love Could Be That Way
07 Salado
08 Retirement Blues
09 Denial
10 Look At My Hands

 

more info:

year: 2016

artist: Richard Paul Thomas

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Richard Paul Thomas aka RpT
Kristin deWitt
Chris Gage
Glenn Fukunga
Paul Peary