© Rootsville.eu

Richard Shindell
Careless


© Rootsville 2016

Richard Shindell mag dan al een hele reeks  albums op zijn actief hebben toch zal hij voor velen een mysterieus vraagteken blijven.  Dit alles heeft te maken nadat hij in de negentiger jaren albums wist af te leveren zoals 'Sparrows Point' (1992), 'Reunion Hill' (1997) en 'Somewhere Near Paterson' (2000) samen met zijn vrouw richting Argentinië verhuisde.  In 2009 verscheen zijn tot nu toe laatste album ‘Not Far Now’.

Zijn tijd wist deze New-Yorker te verdrijven met het pendelen tussen Argentinië en de States om af en toe verpozing te vinden in enkele concerten. In 1999 bracht hij samen een album op de markt met Lucy Kaplansky en Dar Williams. Deze Lucy Kaplansky vinden we ook terug op deze nieuwe ‘Careless’. Niet zo vreemd want het heeft meer dan 3 jaar geduurd om dit 11-tracks tellende album te vervolledigen.

Bij het beluisteren van dit album komt het gemis van zulke mooie nummers de kop opsteken. Zijn lyrische teksten hebben duidelijk veel karakter in zich en nummers als ‘Infrared’ nemen de invloeden van elektrische instrumentaria duidelijk het voortouw. Titeltrack ‘Careless’ is dan weer zo intiem opgebouwd dat het de karakteristieke eigenschappen van deze uitmuntende singer-songwriter onmiddellijk aan de oppervlakte weten te brengen.

Samen met Greg Anderson nam hij het werk als producer op zich en na het beluisteren van dit werk is de samenwerking met tal val talentvolle muzikanten een openbaring die je moet koesteren. Op 'Your Guitar' verdwijnt een beetje de elektronica voor plaats te namen voor een akoestische gitaar meer in Americana genre.

Het afsluitende 'The Dome' is een nummers van Jeff Wilkinson en Brian Martin en in een beetje keltische mystiek beginnen we meer en meer van deze Richard Shindell te begrijpen...

 

tracks:

01 Stray Cow Blues
02 Careless
03 Infrared
04 The Deer on the Parkway
05 All Wide Open
06 Your Guitar
07 Abbie Way
08 Atlas Choking
09 Before You Go
10 Satellites
11 The Dome


more info:

year: 2016

artist: Richard Shindell

label: Continental Record Services (CRS)

promotion: Broere Promotion

musicians:

Richard Shindell
Greg Anderson
Joe Bonadio
Clifford Carter
Scott Petito
David Spinozza
Mauro Cambarieri
Lucy Kaplansky
Jerry Morrato
Bill Holloman
Sara Milonovich
Lincoln Schleifer
Ben Wittman
Victor Krauss
Tony Beard
Larry Campbell
Marc Schulman
Bob Telson
David Bensimon