© Rootsville.eu

Riddle & The Stars
New Coastline


© Rootsville 2016

De samenwerking tussen Ben Riddle en het Californische duo Tracy & Bobbo Byrnes aka The Fallen Stars blijkt een zeer vruchtbare collaboratie te zijn geworden want na hun in 2014 verschenen 'This is Happening' hebben nu een vervolg op het succesvol verhaal met 'New Coastline'.

Een samenwerking tussen America en Australië die moeteloos blijkt stand te houden. Voor dit nieuwe album schreef dit trio 9 nieuwe nummers en voor 'Mexican Home' gingen ze te leen bij bij de Amerikaanse folk-en countryzanger John Prine.

Een album met soms harmonieuze samenzang van Ben en Tracy op nummers als 'Long Way Down' en 'Tracks'. Openen doen ze meteen wat steviger met de ballad 'Running Back To You' en het rockende 'I May Never Know'. Wanneer 'Valentines Day' wordt aangebracht door de zeemzoete stem van Tracy Byrnes dwalen onze gedachten af alsof ik naar een vrouwelijke country variant van Neil Young zit te luisteren.

Van het de met B3 gevulde grooves in 'I May Never Know' naar de afsluitende semi-akoestische ballad 'When The Weight Is Gone' is een hele stap maar toch geeft dit album in al zijn diversiteit meer dan voldoening en hoeft deze samenwerking nog lang niet te eindigen.


tracks:

01. Running Back To You
02. I May Never Know
03. Long Way Down
04. Apples & Knives
05. New Coastline
06. Mexican Home
07. Valentines Day
08. Tracks
09. When We Ride
10. When The Weight Is Gone


more info:

year: 2016

artist: Riddle & The Stars

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Ben Riddle
and the Fallen Stars Tracy & Bobbo Byrnes
Brandon Allen
Matt Froelich
Tom Bremer