© Rootsville.eu

Rivherside
Electraw Blues


© Rootsville 2016

Voor deze Rivherside moeten we afzakken richting Frankrijk en meer bepaald naar Clermont-Ferrand. Het is daar dat Rivherside zijn solo carrière in 2012 leven in blies. Zijn debuutalbum 'Something On My Mind' leverde hem als one-man-band meer dan 80 optredens op.

In 2014 wilde deze Rivherside zijn horizont verruimen en begon blues te combineren met Electro en Hip-Hop waardoor hij zijn 4-track tellende EP uitbracht met dezelfde titel als nu het full-album. Een jaartje later begon hij samen te werken met rapper TDB en samen brachten ze ook een EP op de markt. Nu in 2016 wil hij met de blues nog verder gaan en als gevolg daarvan verscheen nu dit 12 nummers tellende 'Electraw Blues'.

Voor dit album schreef hij 10 van de 12 nummers en ook rapper TDB is weerom van de partij op diens 'Muddy Water'. 'Skinny Woman' is de enige cover op dit album van de hand van R.L. Burnside. High energy vanaf de eerste song met 'Need To Speed' en daarmee wordt de trend van dit album gezet.

'Who You're Talking To' is dan een schoolvoorbeeld waar Reanaud Villet heen wil met zijn visie op de mix van blues met electro. Een nummers waar Dave Crow te horen is op de beatbox en LigOne het 'scratching' gedeelte voor zijn rekening neemt. Met 'Something' neemt hij een beetje gas terug waardoor deze electraw blues meteen wat verademing geeft.

Hopelijk zijn we Renaud Villet aka Rivherside ook eens live aan het werk want ondanks alle electronische toestanden zijn sommige nummers best wel te smaken.

 

tracks:

01. Need To Speed
02. Who You’re Talking To (feat. Dave Crowe and LigOne)
03. Paranoid
04. Albert Dre Junior
05. Something
06. Muddy Water (feat. TDB)
07. See How They Shine
08. Skinny Woman
09. Come Over Here
10. Treat Me Right
11. I’m Going Away
12. Fading Memory


more info:

year: 2016

artist: Rivherside

label: Black & Tan Records

promotion: Jan Mittendorp

musicians

Rivherside: vocals, guitar, bass, drums
Dave Crowe: beatbox on #2
LigOne: scratch on #2
TDB: vocals on #6
Rémi Faraut: drums on #9
Rachel Villet: drums on #11
Fréderic "Lézard" Leclair: drums recording on #9