© Rootsville.eu

Robert Rex Waller, Jr.
Fancy Free


© Rootsville 2016

Wanneer je in ons dagelijks vluchtige leven eens wil onthaasten met een boek en wat muziek kan je dit alvast doen met deze nieuwe van Robert Rex Waller Jr. Op zich zal de naam misschien niet al te veel licht opwerpen maar Americana liefhebbers weten zeker en vast dat hij ook de zanger is van ‘I See Hawks in LA’ van o.a. de albums 'Hallowed Ground' en 'Shouda Been Gold'.

Deze ‘Fancy Free’ wordt uiteraard gekenmerkt door het warme stemtimbre dat deze Robert Rex Waller Jr. zo typeert. Dit album bestaat uit voornamelijk bekende en minder gekende covers maar is daarom niet minder aanvaardbaar. Met een keur van medemuzikanten wisten ze deze covers een nieuw leven in te blazen.

Nummers die toch wat van het originele afwijken zijn zeker Neil Young zijn ‘Albuquerque en zeker en vast ook ‘Waterloo Sunset’ van Ray Davies en zijn Kinks. Wat ‘Amazing Grace’ hier tussen komt doen, daar ben ik nog niet uit maar  deze hymne heeft hier op dit album iets uit het verre Amerikaanse verleden.

Van Good Ol’  Willie Nelson brengt hij ‘Me and Paul’ een nummer dat wel volledig de geest van deze country veteraan weet weer te geven, en voor mij één van de hoogtepunten van dit album. Ook ‘The Air That I Breathe’ weet wat nostalgie los te weken bij mezelf al blijft de versie van The Hollies nog steeds de beste. Met ‘She Belongs To Me’ brengt deze Robert Rex Waller Jr. een ode aan één van de allergrootste troubadours, de Bob.


tracks:

01 Walking Through Your Town in the Snow
02 Albuquerque
03 Don’t Let The Sun Go Down On Your Grievances
04 Waterloo Sunset
05 Counting My Lucky Stars
06 Amazing Grace
07 Fancy Free
08 Don’t You Pay Them No Mind
09 Me And Paul
10 The Air That I Breathe
11 The Crystal Ship
12 She Belongs To Me
13 Night Owl

 

more info:

year: 2016

artist: Robert Rex Waller Jr.

label: Western Seeds Record Company

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Robert Rex Waller Jr.
Marc Doten
Paul Lacques
Anthony Lacques
Joel Guzman
Marc Watkins
Nora Germain
Jerome Edwards
Steve Rank
Katie Williams