© Rootsville.eu

Ronnie Earl & The Broadcasters
Maxwell Street


© Rootsville 2016

Ronnie Earl brengt met deze ‘Maxwell Street’ zijn zoveelste album uit. De titel voor dit album is niet zozeer een knipoog naar  één van de beroemdste straten van Chicago waar het een ontmoetingspunt is van blues-muzikanten maar is eerder een ode aan David Maxwell, de bekende blues pianist en voormalig lid van The Broadcasters die vorig jaar op 13 februari 2015 helaas kwam te overlijden.

Voor dit album schreef Ronnie Earl zes nummers en ging hij in het ruime blues & soul archief op zoek naar vier gepaste covers. Het werd een album dat balanceert tussen blues en jazz maar met een loungy en soulful karakter waarbij de mooie en intense stem van Diane Blue een extra meerwaarde in is.

Openen doen ze met enkele mooie en pakkende instrumentale nummers met een prachtige klankkleur van Ronnie's gitaar zoals enkel hij die uit zijn instrument kan behalen. Met 'Kismet' krijgen we dan eindelijk de stem van Diane Blue te horen en ook op Otis Rush zijn 'Double Trouble' is ze te horen. De keuze voor een nummer van Otis Rush is voor de fans ook overduidelijk want hij kan als één van de mentors van Ronnie Earl worden beschouwd.

Met de soulstem van Diane Blue kunnen Ronnie en zijn Broadcasters natuurlijk niet voorbij deze strekking van de muziek en daarvoor kozen ze Gladys Knight haar 'Imagination'. 'Blues For David Maxwell' is dan het nummer waar het hier op dit album het allemaal om draait. Een perfect huwelijk tussen de gitaar van Ronnie Earl en David Limina aan de piano.

Over het afsluitende 'As The Years Go Passing By' bestaat er enige discussie omtrent de credits van dit nummer. Waar we wel zeker van zijn is dat dit een bluesje is om duimen en vingers van af te likken in de sfeer van 'Tin Pan Alley' waarbij ook de versie van Albert King weer in het beeld komt opduiken.

Mooi album van deze Ronnie Earl & The Broadcasters en meer dan een aanrader voor de fans en liefhebbers van uitstekende blues.


tracks:

01 Mother Angel
02 Sonnet For A Bluesman
03 In Memory of T-Bone
04 Kismet
05 Double Trouble
06 Imagination
07 Blues For David Maxwell
08 You Don't Know Me
09 Brojoe
10 As The Years Go Passing By


more info:

year: 2016

artist: Ronnie Earl

label: Stony Plain Records

distribution: Continental Record Services (CRS)

musicians:

Ronnie Earl: guitar
Dave Limina: Hammond B3 & piano
Lorne Entress: drums
Jim Mouradian: bass
Diane Blue: vocals

special guest:

Nicolas Tabarias: guitar