© Rootsville.eu

RootBone
The Long Road Home


© Rootsville 2016

Rootbone? ...Dat zijn in eerste instantie gitarist Darran Poole en zijn bevallige ega Bobbi Richards aan de congas. Voeg daarbij nog een ritme sectie die bestaat uit drummer Jim Casson en bassist Bob “Omar” Tunnoch en je krijgt een band die swingt als de besten. Voor het maken van hun debuutalbum 'The Long Road Home' kregen ze nog bijstand van enkele andere muzikanten die dan het plaatje volledig maken.

'The Long Road Home' is een verzameling geworden van blues, funk en rock 'n roll in de vorm zoals wij het graag horen en dus is het niet verwonderlijk dat we hier op onze stoel zitten te swingen bij het beluistern van dit pareltje. Een album opgenomen met uitstekende akoestiek waarbij een oude kerk als recroding studio fungeerde waardoor de grooves en vibes in alle harmonie in elkaar vloeien.

Met hun opener 'Tables Gonna Run' bedoelen ze het natuurlijk letterlijk. Alle tafels en stoelen aan de kant voor dit swingend West Coast bluesje. Een uistekend nummer om een feestje aan de gang te krijgen. Ik zou zeggen laat de grooves je overmannen met nummers als 'Born To Play' en 'Wrong Way Jack'.

Met 'Lucinda' krijgen we een beetje country Twang mee maar tegelijker tijd ook een beetje Bo Diddlye footstompin' grooves. Ook met 'Traveling On' gooien die van RootBone het over een andere boeg met de harmonieuze samenzang van Darrin en Bobbi zeilen ze een beetje richting betere Americana. Bobbi aan de congas, die vibes komen heerlijk naar boven met het afsluitende 'Come Home'.

Aangename kennismaking met deze RootBone en dit gevarieerde 'The Long Road Home' waarbij Darran Poole verantwoordelijk was voor de muziek en Bobbi Richards de teksten voor haar rekening nam.


tracks:


01. Tables Gonna Turn
02. Born To Play
03. Stacked Deck
04. Wrong Way Jack
05. Right Time
06. Lucinda
07. Toll Jumping
08. My Lie
09. Traveling On
10. Come Home


more info:

year: 2016

artist: Rootbone

label: Steeltone Records

musicians

Darran Poole
Bobbi Richards
Bob “Omar” Tunnoch
Jim Casson
Gary Kendall
Gene Hardy
Mark “Bird” Stafford
Wayne “Shakey” Dagenais
William Sperandei