© Rootsville.eu

Rory Block
Keepin' Outta Trouble


© Rootsville 2016

Het is natuurlijk al eeuwen geleden sinds haar Lovin' Whiskey uit 1988 en deze dame hoeft niet het minst nog een introductie. Haar laatste twee feiten waren een tribute aan 'Mississippi John Hurt' in 2013 en een jaartje later deed ze dit over voor 'Skip James'. Met haar laatste album verschijnt er nu met 'Keepin' Outta Trouble' een tribute aan 'Bukka White' en zo kan deze Rory Block natuurlijk nog lang doorgaan want het rijtje met verane blues-gloriën is danig lang en er worden er helaas nog jaarlijk aan toegevoegd.

Deze releases zijn er niet zomaar gekomen want het gaat telkens over één van haar grote voorbeelden en het zesde album in deze reeks gaat over Bukka White, één van de grote country blues legenden. Bukka White kwam te overlijden op 26 februari 1977 en werd geboren als Booker T Washington White maar helaas is zijn geboortedatum niet gekend. Deze Bukka White was een Delta bluesman die vooral tussen de jaren 30-tig en 40-tig begon platen op te nemen. In 1937 werd hij opgepakt en gearresteerd voor het neerschieten van een man en belande in de gevangenis. Na zijn vrijlating in 1940 nam hij voor 'Vocation Records' twaalf nieuwe nummers op zoals 'Parchman Farm Blues', 'Good Gin Blues','"Bukka's Jitterbug Swin', 'Aberdeen Mississippi Blues' en 'Fix To Die Blues'. Na zijn 'tour of duty' tijdens de tweede wereldoorlog kwam hij nog nauwelijks aan spelen toe.

Uiteraard zijn de 10 tracks op het album van Rory Block van een veel betere kwaliteit dan de platen uit die tijd. Van zijn laatste album vinden we ook bij Rory er enkele terug zoals het met slide gespeende 'Aberdeen Mississippi Blues' en 'Fixin' To Die Blues' een nummer dat ook Dylan in 1962 op zijn debuutalbum kwam op te nemen. Voor diegenen die nog maar pas aan de blues zijn toegekomen zijn dit natuurlijk twee vliegen in één klap, Rory Block en Bukka White...

 

tracks:

01. Keepin' Outta Trouble
02. Bukka's Day
03. Aberdeen Mississippi Blues
04. Fixin' To Die Blues
05. Panama Limited
06. Parchman Farm Blues
07. Spooky Rhythm
08. New Frisco Train
09. Gonna Be Some Walkin' Done
10. Back To Memphis


more info:

year: 2016

artist: Rory Block

label: Stony Plain Records

distribution: Continental Record Services (CRS)