© Rootsville.eu

Rusty Apollo
Midgets & Monkeys


© Rootsville 2016

Vorig jaar brachten deze Rusty Apollo nog hun 'Oh Yeah' op de markt, toen nog met harper Kim Snelten en Michiel van Leeuwen in de band. Deze twee verlieten ondertussen deze Rusty Apollo en werden vervangen door enerzijds Wiendelt Hooijer en bassist Moos Meijer die tevens de zoon is van Mike die nu zowat als bijna alle zang voor zijn rekening neemt. Hun nieuwe bezetting brengt met zich mee dat ze ook opvallend vernieuwend zijn en dit ook op het gebied van outfit. De laatste editie van Moulin Blues konden de aanwezigen zich tegoed doen aan hun opvallende oranje overalls alsof ze net uit één of andere instellingwaren ontsnapt.

In België konden we ze in april al op Backyard Blues in deze hoedanigheid waarnemen en dus wat het schokkend effect al even verdwenen. Op hun nieuw album 'Midgets & Monkeys' openen ze met de titel van hun vorig album en voor deze 'Oh Yeah' gingen ze te leen bij Bo Diddley. Hun voorliefde voor deze footstomping muziek kunnen ze niet wegsteken want ook 'Pretty Thing' kan je beluisteren op deze nieuwe.

Voor Mike Meijer is het nu een hele opgave om zowel de drums te bespelen alsook voor de vocals te zorgen en tergelijkertijd nog samen met zijn zoon Moos het ritme te bepalen. Nog een steengoede cover is Willie Dixon zijn '300 Pounds of Heavenly Joy'. Hun eigen arrangement van 'Let's Work Together' mag wel appart worden genoemd maar het werkt, op dit nummer neemt Onno Voorhoeven de vocals voor zijn rekening.

'The Human Cannonball', 'Stick a Fork In Me' en 'She Left Me Good' zijn dan eigen creaties die hier tussen de sterke covers wel hun mannetje weten te staan. Van Son House krijgen we nog 'Dead Letter Blues ' en 'Way Down in The Hole' is een ode aan Tom Waits al is dit natuurlijk niet zonder risico wanneer je werk van deze meester singer-songwriter onder handen neemt.


tracks:

01. Oh Yeah!
02. 300 Pounds Of Heavenly Joy
03. The Human Cannonball
04. Pretty Thing
05. Let's Work Together
06. Can I Put My Finger In It
07. She Left Me Good
08. Death Letter Blues
09. Way Down In The Hole
10. Stick A Fork In Me


more info:

year: 2016

artist: Rusty Apollo

label: Big Records

musicians:

Mike Meijer
Rogier van der Ploeg
Onno Voorhoeve
Wiendelt Hooijer
Moos Meijer