© Rootsville.eu

Ryan Davidson
A Wick Burning High

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Deze uit Californië afkomstige singer-songwriter kende in zijn jeugd al wat tegenslag maar door een lange tijd van revalideren door een ongeluk op 13-jarige leeftijd leerde hij zichzelf gitaar spelen en laat dit nu ook een gelukkig toeval zijn dat hij daardoor de richting van muziek is uitgegaan. Zijn roots ging hij achteraf zoeken in Ierland en daardoor zijn de nummers ook wel wat Iers getint.

Nummers die hij trouwens allemaal  zelf heeft geschreven waardoor hij dus ook als uitstekend songwriter mag worden aanzien. Naast zang en gitaar speelt deze Ryan Davidson ook nog bas, piano, percussie en harmonica. Door zijn Ierse roots lijken nummers als ‘Whiskey with My Friends’   en ook wel ‘Catherine’ wel of het authentieke volksliederen zijn van het groen eiland. Nummers die zo uit een gezellige Guiness Pub zouden kunnen zijn weggeplukt.

Op het instrumentale ‘East Virginia Billy’ zijn banjo en viool de hoofdrolspelers en waadoor we naar het Caledonische middelgebergte worden meegenomen. Voor mij een sterke en aangename kennismaking met deze Ryan Davidson.


Tracks:

01 Through It All
02 Black Socks
03 St. Louis, MO
04 Kay
05 Whiskey With My Friends
06 East Virginia Billy
07 The Silver Dagger
08 The Haze
09 Point Of Sail
10 Catherine
11 A Wick Burning Highmore info:

year: 2015

artist: Ryan Davidson

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Ryan Davidson: vocals, gitaar, harmonica, bas, piano & percussie
Miles Peck: cello, drums, percussie & banjo
Darius Koski: keys, violin & accordeon
Jessie Nieves: violin & vocals