© Rootsville.eu

Sammy Kershaw
The Blues Got Me


© Rootsville 2016

Sammy Kershaw kennen we natuurlijk als een country zanger met meer dan 10 albums op zijn conto. Met zijn Louisiana roots heeft hij nu een album opgenomen met als titel ‘The Blues Got Me’ en dan weet je meteen dat hij een fikse draai heeft gegeven aan zijn countrymobiel.

'The Blues Got Me' telt 11 tracks en wanneer we een vergelijking moeten gaan treffen doen we dit zeker richting Delbert McClinton. Sammy werd geboren in Kaplan Louisiana en was ooit gehuwd met Lorrie Morgan. Met meer dan 40 singles in de country charts is het niet meer dan normaal dat hij ook al was prijzen in zijn kast heeft staan. Op 11 jarige leeftijd kreeg hij van zijn grootvader een gitaar en dat zou het verdere verloop van zijn leven gaan bepalen. Hij begon de 'roadhouses' af te schuimen en opende zelfs voor Merle Haggard. Wat volgde was een turbulent leven en misschien vinden we dit wel terug op het nummer 'Hot Night in Kaplan'. Zijn laatste album 'I Wont Back Down' dateert van vorig jaar.

Nu dus 'de blues' voor Sammy Kershaw met een album dat lekker swingt zoals bij opener en titeltrack 'The Blues Got Me'. Het idee om dit album op te nemen daar wandelde Sammy al meer dan 7 jaar mee rond. Je kan nummers zoveel spelen als je wil en dan, komt die eene keer en weet je dit is het.

'That Train' is een shuffle zoals er misschien wel dertien in een dozijn zitten maar toch laat hij dit nummer nog bijzonder fris klinken. Ook staan er een paar covers op dit album zoals 'No Money Down' van Chuk Berry en met het slowbluesje 'Ain't My Cross To Bear' van The Allman Brothers doet hij toch iets moois. Met 'Big Legged Woman' voelen we dat de Louisiana blues best wel aan deze Sammy Kershaw is besteed.

'I'm Going Crazy' zullen we niet meteen gaan stellen bij deze shuffle waar wat zydeco invloeden inzitten maar al bij al toch een knappe prestatie van deze Sammy Kershaw, good mojo! met toch 7 nieuwe nummers.


tracks:

01 The Blues Got Me
02 That train
03 Ain't My Cross To Bear
04 Where'd The Money Go
05 Big Legged Woman
06 I'm Gone
07 No Money Down
08 I'm Your Huckleberry
09 I'm Going Crazy
10 Hot Night In Kaplan
11 No Money Blues


more info:

year: 2016

artist: Sammy Kershaw

label: Big Hit Records