© Rootsville.eu

Sari Schorr
A Force Of Nature


© Rootsville 2016

Deze uit de ‘Big Apple’ afkomstige blues-rock artieste ontvangt door het uitbrengen van haar debuutalbum meteen zeer goede recensies en wordt daardoor aanzien als een nieuwe ster aan het firmament. Nog voor ze haar band ‘The Engine Room’ wist op te richten trok ze reeds door Europa aan de zijde van Joe Louis Walker en Popa Chubby. Voor haar band doet ze beroep op muzikanten die al hun strepen hebben verdient. Zo is er gitariste Innes Sibun, bassist Kevin Jefferies, drummer Kevin O’Rourke en Anders Olinder aan de keys.

Het was producer Mike Vernon die tijdens de Blues Challenge te Memphis werd uitgenodigd om een ‘award’ in ontvangst te nemen deze Sari Schorr wist te ontdekken. Hij was onmiddellijk onder de indruk van deze powerful lady en het kwam al snel tot een samenwerking waardoor deze ‘A Force Of Nature’ onder de vlag van ‘Manhaton Records’ werd uitgebracht. Buiten Innes Sibun was er van de huidige band nog niet veel sprake en dus werd er beroep gedaan op een hele resum studio-muzikanten.

Ook werden er een paar ‘special guests’ aangetrokken en met Walter Trout en Oli Brown krijgen we toch al meteen 2 kleppers voorgeschoteld. Om Walter Trout te bedanken staat er op dit album een nummer van hem, zijnde ‘Work No More’. Een andere opmerkbare cover is deze van Lead Belly’ waarvan ze wel een aparte en dadelijk niet verwachte versie brengt van diens ‘Black Betty’. Nog opmerkelijker is de derde cover op dit album met de Supremes hit ‘Stop, In The Name Of Love’ geschreven door de hit-machine ‘Holland-Dozier-Holland’, en ook hierop blijft ze ons verrassen.

De negen andere tracks op dit album zijn geschreven door Sari Schorr zelf en nummers als ‘Oklahoma’ en  ‘Letting Go’ bewijzen dat ze in deze dame een sterke songwriter huist. Openen doet ze dan meteen stevig met ‘Ain’t Got No Money’, een nummer dat in schril contrast staat met de mooie ballad ‘Ordinary Life’. Meteen laat deze Sari Schorr ook haar veelzijdigheid horen en daarmee kunnen we stellen dat ze van alle markten thuis is. De klankleur bij de rustigere nummers van deze Sari is zelf bijzonder ‘black’ te noemen.

Je kan deze Sari Schorr gaan bewonderen op de19de editie van Gevarenwinkel op 26 en 27 augustus 2016 en dit mag je dus echt niet missen….


tracks:

01 Ain't Got No Money
02 Aunt Hazell
03 Damn The Reason
04 Cat and Mouse
05 Black Betty
06 Work No More
07 Demolition Man
08 Oklahoma
09 Letting Go
10 Kiss Me
11 Stop! In The Name Of Love
12 Ordinary Life


more info:

year: 2016

artist: Sari Schorr

label: Manhaton Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Sari Schorr: vocals & backing vocals
Julian Maeso: keyboards
Nani Conde: bass
Jose Mena: drums
Mike Vernon: percussion
Quique Bonal: rhythm guitar
John Baggot: keyboards
Dave Keyes: keyboards
Jesús Lavilla: piano & keyboards
Rietta Austin: background vocals

special guests:

Walter Trout: guitar (#6)
Oli Brown: guitar (#3-8-10)
Innes Sibun: guitar (#1-2-4-7-9-11-12)