© Rootsville.eu

Sean Carney
Throwback


© Rootsville 2016

De uit Columbus Ohio afkomstige Sean Carney heeft met ‘Throwback’ een nieuw album uit. Ooit startte deze Sean Carney zijn carrière op de 2de rij maar door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een heuse headliner in onze clubs en op onze festivals. Zijn ‘Blues For a Cure’ project met bijpassende albums heeft voor deze zaak al aardig wat dollars in het laatje gebracht en ook is deze Sean Carney nooit niet te beroerd om andere artiesten een handje te helpen.

Vorig jaar zagen we hem op onze podia verschijnen met de soulvolle Shaun Booker en recent op Duvel Blues 2016 was hij weerom van de partij met deze Shaun. Deze altijd vriendelijke bluesman verdient dan zeker om ook terug in de spotlights te komen staan. Op zijn eigen label ‘ Nite Owlz Records’ dat hij samen met drummer Eric Blume in 2006 uit de grond wist te stampen is dus begin mei zijn nieuwste album verschenen. Voor deze ‘Throwback’ schreef Sean Carney alle nummers al dan niet in samenwerking met Eric Blume. ‘Throwback’ goed voor 12 jump & jive bluestracks.

Openen doet hij met ‘Blues & My Baby’ daarop volgend met het opwekkende ‘If You See My Baby’ een nummer op het lijf geschreven van deze Sean Carney. We leerden jaren geleden Sean Carney kennen toen hij de betreurde saxofonist Gene ‘King Sax’ Walker mee op tour nam en sindsdien  is de liefde voor deze Sean altijd blijven bestaan.

Sax is ook aanwezig op de titeltrack maar nu komt dit heerlijk geluid van Chuck Moore. Met ‘Let Me In’ krijgen we West Coast Blues à la ‘FT’ van Kim Wilson. Op het slowbluesje ‘Wrong Side Blues’ krijgen we terug een Sean Carney die we nog herinneren toen hij zijn set nog solo begon om zo een climax te bereiken.

Een instrumentaal nummer is ook altijd wel leuk om te horen en onze wens wordt hier ingewilligd met 'Brent's Groove'. Nummers als 'I'm a Fool' en 'What I Need' brengen ons een opperbeste Sean Carney alvorens af te sluiten met nog een uitstekende West Coast....

 


tracks:

01. Blues & My Baby
02. If You See My Baby
03. Throwback
04. Let Me In
05. Seasons Of The Blues
06. Wrong Side Blues
07. Brent's Groove
08. Household Name
09. I'm A Fool
10. The Rascal
11. What I Need


more info:

year: 2016

artist: Sean Carney

label: Nite Owlz Records

 

musicians

Sean Carney
Scott Smalley
Jan Roll
Brent Pennell
Nicolz Rachelle
Chuck Moore
James André Godin
Cody Romshak

backing vox

Nicole Rachelle
Brent Pennell
Austin Johnson