© Rootsville.eu

Shaggy Dogs
Bababoomba

review: Freddie
©Rootsville 2016

Deze Shaggy Dogs zijn na passages op onze festivals zoals Duvel en Gevarenwinkel niet onbekend meer. Deze Parijse formatie brengen zeker niet een blues uit hun thuisland maar mogen eerder gesitueerd worden in Engeland door hun aanstekelijke zelfs rauwe pub rock. Hun interpretatie van de blues overgoten met een rock en punksausje , de perfecte gumbo om een feestje mee te bouwen.

Net als hun vorig album ‘Renegade Party’ zijn deze Shaggy Dogs ook nu het kanaal overgestoken om onder het goedkeurend oog en oor van Al Scott deze ‘Bababoomba’ in te blikken. Dit nieuw album bevat 12 eigen geschreven nummers waarbij ze met hun openingstrack een nieuw gegeven bluesworld willen en zullen insturen, met name…Fiesta, Blues and Roll!!

Met de hyperactieve en soms agressief klinkende Red aan de vocals en bluesharp is het meteen ‘Fiesta’ op ieder podium waarop zij aantreden. Onder de titels vinden we er ook 2 die als verwarrend zouden kunnen doorgaan maar geen vergelijking tonen met voorgaande zoals ‘Are You Ready’ waarop de indringende gitaarrifs van Jacker op indrukwekkende wijze tot leven komen en ja, we are ready! Zeker wanneer ze dan nog afsluiten met ‘Sin City’ een nummer dat ook geen affectie heeft met die andere Sin City maar het tempo nogmaals de hoogte induwt aangewakkerd door Anna Jardanous op de baritone sax. Hot Times!

OP 'Change The World' komen ze hier aandraven met een country bluesje in overdrive. Daarna wordt er op 'Simulation Blues' en 'Alone' een beetje stoom terug genomen, iets wat welkom is wanneer je een concert van deze Shaggy Dogs in levende lijve gaat ondergaan. 'Fairy Queen' is nog zo een uptempo bluesje waar de punkattitude van deze Shaggy Dogs een beetje komt bovendrijven door het energieke harmonicaspel van Red, een Sid Vicious van de blues.


Tracks:

01 Fiesta, Blues and Roll
02 Don't Turn Back
03 Change The World
04 Immates
05 Simulation Blues
06 Move On Down The Line
07 Are You Ready
08 Fairy Queen
09 Alone
10 Lee Dorsey
11 Higher
12 Sin City


more info:

year: 2015

artist: Shaggy Dogs

label: Independent

contact: Shaggy Dogs

musicians:

Jacker: guitar & backing vocals
Red: vocals & harp
Guillermo: drums, percussion & backing vocals
Toma: bass & backing vocals

special guests:

Steve Broughton: piano & organ
Anna Jordanous: baritone sax
Jake Rousham: backing vocals