© Rootsville.eu

Shake Russell
Little Bright Band of Light


© Rootsville 2016

Net als Michael Hearne wist ook deze Shake Russell zowel als hun, gezamlijk album er ook nog een solo-project aan toe te voegen.Door de opnamen van deze 3 albums moet het bij 'Hwolin' Dog Recording een drukke periode zijn geweest en konden de talrijke medewerkers er een beetje blijven wonen want op deze drie prachtige country-golk albums vinden we veelal dezelfde muzikanten op terug.

Shake Russell is net als zijn kompaan één van de moderne singer-songwriters van Texas die door zijn aanvoelende folk-rock al menige wist te behagen. Als linkshandige gitarist wist hij met als voorbeeld Elizabeth Cotton zich zelf te leren spelen op een rechtshandige gitaar. Alvorens hij zich nestelde in Texas reisde deze Shake Russell door diverse staten in de US. In de late zeventiger jaren speelde hij samen met vriend Dana Cooper in zijn eigen band. Vandaag toert hij doorheen de US met zijn trio samen met Doug Floyd en Mike Roberts.

Wanneer deze Shake Russell en een paar andere gerenomeerde songwriters als o.a. zijn kompaan Michael Hearne de armen in elkaar slaan kan het resultaat enkel als betoverend worden beschouwd. Deze 'Little Bright Band of Light' is een waar huzarenstuk geworden waar superlatieven moeten worden aangereikt. Uitstekende Americana en zelfs met nummers als 'Shadow Man' komt een JJ Cale bij mij weer terug tot leven, subliem!

Met een mix van country en folk weet deze Shake Russell hier zijn eigen sound te creëren al denken we met weemoed terug naar andere groten zoals ook John Denver. Nummers als 'Little Bright Band of Light' en 'Letters, Songs and Photographs' zijn ware pareltjes en met het nummer 'Pure' kunnen we enkel besluiten...this is pure beauty!


tracks:

01. At The Speed Of Love
02. Pure
03. Little Bright Band of Light
04. At Lan'e End
05. Shadow Man
06. Letters, Songs and Photographs
07. The Sailing Angels
08. Shotgun
09. All The Way Home
10. The King of the Honky-Tonk is Gone
11. Ok, Alright, Good Deal
12. I Love The Wind
13. River of Innocence


more info:

year: 2016

artist: Shake Russell

label: Howlin' Dog Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:


Shake Russell
Michael Hearne
Don Richmond
Jimmy Stadler
James Doyle