© Rootsville.eu

Slim Robin
Claim Your Wings


©Rootsville 2016

We kennen Robin van Roon allemaal wel als de harper ‘Slim Robin’. Een blues-harper die diverse bands bij onze noorderburen al wist te vermaken met zijn intense en doorwinterde klanken uit zijn Mississippi saxofoon.

Die Slim Robin wil nu op eigen benen gaan staan en koos daarbij niet meteen de makkelijkste weg. Hij richtte zijn eigen band op wat niet meteen opzienbarend is maar bracht dan ook meteen een eigen album op de markt. Nog niets nieuws onder de zon hoor ik er sommigen al zeggen. Nee zeker niet, maar wat wel mag geprezen worden is dat voor deze ‘Claim Your Wings’ Robin van Roon alle 11 tracks zelf heeft geschreven en dat mag dan wel even in de spotlights worden gezet.

Het is makkelijk op een optreden niets dan bekende covers te spelen en voor de nodige ambiance is het soms ook wel nodig maar wanneer je een ‘gig’ kan aanvullen met eigen werk dat zo maar met het betere werk kan wedijveren dan hebben we hier toch wel te maken met iets aparts.

Robin werd ook de twee laatste jaren genomineerd voor de award van beste harpspeler bij ‘The Dutch Blues Foundation’ waardoor zijn kunnen hierbij wel bevestiging krijgt. Alleen kan je uiteraard jezelf geen band noemen en dus ging hij op zoek naar leen die zijn visie over de blues konden delen. Diegene die hier voor in aanmerking kwamen waren Sander Kooiman op gitaar en de ritme sectie Jules van Brakel en Andreas ‘Robbie’ Carree. Op het eerste optreden dat ik mocht meemaken van deze Slim Robin Band stond evenwel gitarist Arie Verhoef te blinken op het podium maar op dit album speelt Sander Kooiman mee.

Als opener komt deze Slim Robin aandraven met de shuffle ‘How I’m Rolling’ en dat doet hij al picobello. Al is de band nog zo goed en klopt het qua inhoud allemaal een wel beetje toch is de beste manier voor een harper om enkel  zijn instrument te laten spreken wat gebeurd op de nummers ‘Early Bird Special’ en ‘Chromatic Flight’, beide zeer aanstekelijk nummertjes Awesome!

Even stoom aflaten kan en mag ook natuurlijk en dit gebeurd met de titeltrack ‘Claim Your Wings’ This is blues at his best, al is de tekst en de reden van deze song minder vrolijk te noemen. Genoeg variëteit te vinden op dit debuutalbum van Slim Robin en daar zorgt zeker ook best ‘Are You Are’? voor in een country stijl. Keep on harpin’ Robin!!!


tracks:

01 How I'm Rolling
02 Stick & Stones
03 Play Our Way
04 Our Eggs Won't Hatch
05 Claim Your Wings
06 Get Back On It
07 Early Bird Special
08 Defrost The Ice
09 Hoofs To The Hall
10 And Your Are?
11 Chromatic Flight


more info:

year: 2015

artist: Slim Robin

label: Independent

musicians:

Robin van Roon: vocals & harmonica
Jules van Brakel: bass
Sander Kooiman: guitar
Andreas 'Robbie' Carree: drums