© Rootsville.eu

Smoky Greenwell
South Louisiana Blues


© Rootsville 2016

Vorig jaar bracht deze Smoky Greenwell nog het ‘live’ album op de markt met als titel ‘Live at The Old U.S. Mint’ en een jaartje later kunnen we deze blues-harper zijn nieuwe studio album ‘South Louisiana Blues’ voorstellen. Voor de opnamen van dit album trokken ze naar de Audiophile Recording Studios in New Orleans en daarmee zaten ze in het mekka van de Louisiana Blues. Samen met zijn vaste gitarist Jack Kolb en David Stocker tekent Smoky Greenwell voor de job als producer.

Met vier originele nummers en acht covers weten ze hier een beeld te schetsen van de blues die eigen is aan deze streek en perfect naast die van Chicago, Texas of de West-Coast mag plaats nemen. Met nummers als o.a.'Let's Work Together' en 'Boogie Twist' krijgen we zelfs enkele klassiekers in het genre te verwerken.

OPnenen doen ze met hun eigen 'Animal Angels' en daarmee zitten we al dadelijk in het diepe zuiden van Louisiana met deze dark swamp blues. Meestal zijn de nummers lekker luisterende shuffels zoals 'You Can't Take With You' en 'I'm Glad She's Mine'. Van blues-icoon Willie Dixon brengen ze het bekende 'Two Headed Woman' een typisch nummer waar een harper zich gelukkig mee voelt.

Een beetje een zijsprongetje nemen ze met Bo Dylan zijn 'Dirt Road Blues' al is het arrangement op het lijf geschreven van deze 'South Louisiana Blues'. Afsluiten doen ze met een 'live' recording van Lee Allen zijn 'Walking With Mr. Lee' en daarmee voelen we ons weer een stuk vrolijker....


tracks:

01 Animal Angels
02 Let's Work Together
03 Boogie Twist
04 Lonesome Lonely Blues
05 You Can't Take It with You
06 Pick It Up
07 I Had a Dream Last Night
08 I'm Glad She's Mine
09 Two Headed Wonan
10 The Hunch
11 Dirt Road Blues
12 Walking with Mr. Lee


more info:

year: 2016

artist: Smoky Greenwell

label: Greenwell Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Smoky Greenwell
Jack Kolb
David Hyde

special guests:

Joe Krown
Doug Belote
Johnny Neel
Lynn Drury
Dana Abbott
Willie Pankar
Pete Bradish