© Rootsville.eu

Sonny Axell
Kick Back


© Rootsville 2016

Deze Sonny Axell komt nu eens niet uit de States maar gewoon van bij onze zuiderburen. Deze in St Etienne geboren pianist bracht in 2010 zijn album ‘Ready’ uit en ni is hij klaar om deze ‘Kick Back’ op ons los te laten. Sonny groeide op met de muziek van Duke Ellington en Erroll Garner maar ook Stevie Wonder en de funk van Earth, Wind & Fire zijn hem niet vreemd en wanneer je al deze interesses bij elkaar voegt krijg je de uitstekende funky jazz van Sonny Axell. Met zijn trio speelde hij talrijke concerten in Nice en toen hij in 2007 Sugar Blue ontmoette ging hij er een tijdje mee samenwerken.

Zijn eerste album ‘Ready’ werd opgenomen in Los Angeles maar voor zijn 2de album koos hij voor de Studio 26 in Antibes waar hij 9 nieuwe nummers opnam in het vooruitzicht van een tour doorheen Europa en de States. Zeker en vast iemand om naar uit te kijken.

Jazz en Funk gaan hand in hand in deze ‘Kick Back’. Soms is er een knipoog naar pop bij maar muziekliefhebbers pure sang zullen genieten van dit album. Met de titeltrack gooit hij meteen alle registers open. Wanneer hij in zijn jeugd naar Stevie Wonder luisterde heeft hij dit zeer goed gedaan want in zijn stemtimbre vinden we Wonder terug als in zijn hoogdagen.

Met 'Nighttime Lady' krijgen we lowdown groove met een wel zeer funky attitude maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het wondermooie 'Empty Faces'. Op 'Little Boy Dreams' krijgen we dan weer een beetje Sonny's ander voorkeur te verwerken. funk met een kinpoog naar Maurice White. Sterke album deze opvolger van 'Ready' en daarmee is deze Sonny Axell meer dan klaar voor het grote werk!


tracks:

01 Kickback
02 Nighttime Lady
03 I Don’t Get This
04 Empty Faces
05 Down In The Bottom
06 Loves Wild & Crazy Ride
07 One Way Ticket
08 Little Boy Dreams
09 It’s Who I Am


more info:

year: 2016

artist: Sonny Axell

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Sony Axell: keys & vocals
Antonio Sgro: bass
Stephane Brunello: guitar
Turbo Darvonte Murray: drums
Georges De Martino: trumpet
Olivier Boutry: alt sax
Fabrice Bornetto: tenor sax
Bela Lorant: trombone

backing vocals:

Virginie Behem
Caroline Gsell