© Rootsville.eu

Spencer MacKenzie
Infected With The Blues


© Rootsville 2016

Spencer Mackenzie is één van de belofte volle jongeren in Canada wanneer het blues betreft. Amper 16 en na het beluisteren van zijn ‘Infected With The Blues’ zeker en vast voor het grote en betere werk. Toen ik de bijlage van dit album begon te lezen wist ik vooraf niet wat te verwachten en wanneer je vergelijkingen ziet van Joe Bonamassa tot B.B. King weet je het dadelijk niet meer want dan hebben we het over bijna het ganse spectrum van deze muziek.

Zestien en op 13 jarige leeftijd won hij reeds 'The Niagara Music Rising Star' award voor zover dat dit überhaupt iets mag betekenen. Na deze CD een eerste maal te hebben beluisteren moeten we ons al voorzichtig gaan verontschuldigen want deze youngster heeft het allemaal.

Binnenin de cover bedankt hij legenden als Ray Charles, Jimi Hendrix, SRV, B.B. King, Buddy Guy en Muddy Waters voor het infecteren van de blues bij hem en helaas kan alleen Buddy Guy dit nog lezen, de rest is al pleite. Mijn eerste indruk bij het bekijken van de cover was er eentje van een jonge gitarist die hier eens even indrukwekkende solo's komt geven maar ik moet toegeven dat hij hier op dit 8 tracks tellende album gewoon indrukwekkende blues komt ten beste geven.

Straffer nog er staan zelfs 3 nummers op die hij samen met ene R.MacKenzie schreef en omdat de bijlage spreekt van een 'familair thing' veronderstellen we maar dat het de papa is. Titeltrack 'Infected With The Blues', 'Devil Under Her Skin' en 'Goodbye Lucille' zijn deze nummers van eigen hand en zeker bij 'Goodbye Lucille' weet hij bij mij de gevoelige snaar te raken omdat dit prachtig bluesje is opgedragen aan B.B. King.

'Devil Under Her SKin' heeft de bedoeling om niet te vlug voor de liefde te gaan maar zuiver muzikaal is dit een pareltje. Akkoord je hoort nog zijn jeugdige stem maar daar komt wel verandering in en dan staat deze Spencer er helemaal want aan zijn gitaarspel moet nog weinig verandering in komen. Dat staat er al.

Vijf covers en dan krijgen we als eerste Ray Charles zijn 'Mess Around' te horen, een nummer dat destijds werd geschreven door de president en stichter van Atlantic Records, Ahmet Ertegün aka A.Ertegun. Een nummer waar deze Spencer MacKenzie al meteen ook zijn veelzijdigheid laat horen. Verder krijgen we nog 'Kissing in the Dark' en het West Coastje 'Jumpin' From Six to Six'.

Na 'Sinner's Prayer' van Lowell Fulson zagen we dan Robert Zimmerman zijn 'All Along The Watchtower' staan en dus waren we meteen benieuwd hoe deze 16-jarige in de huid van Jimi Hendrix zou gaan kruipen. Het resultaat? meer dan bevredigend met een ander arrangement dan we zouden verwachten en daarmee staat vast dat deze Spencer MacKenzie in de blues een mooie toekomst mogen voorspellen.


tracks:

01 Infected With The Blues
02 Mess Around
03 Devil Under The Skin
04 Kissing In The Dark
05 Goodbye Lucille
06 Jumpin' From Six to Six
07 Sinner's Prayer
08 All Along The Watchtower


more info:

year: 2016

artist: Spencer MacKenzie

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians

Spencer MacKenzie
Brant Parker
David 'Groove Doctor' McMorrow
Alan Duffy
Sean O'Grady
Bil Holinaty
Ryan Baker
Mike Polci
Max Hiller

additional vocals:

Sharon Riley
Rochelle Harrison
Camille Harrison
dean Malton