© Rootsville.eu

Spicewood Seven
Still Mad


©Rootsville 2016

Deze 'Spicewood Seven' zijn in eerste instantie Tommy Spurlock en de voor ons al beter gekende Luke Powers. Samen schreven ze alle 12 nummers op deze 'Still Mad' en ook de productie van dit album lag in handen van Tommy Spurlock.

Net zoals Luke Powers komt ook Tommy Spurlock uit Texas. Luke kennen we nog van albums als 'Texasee' en 'Running To Paradise' voor zijn kompaan was het echter voor mij een ongeschreven blad. Twaalf nummers van American muziek die soms wat gelaten aanvoelt. Het timbre van Luke en Tommy liggen evenwel dicht bij elkaar.

Allen op 'The Magic Bullet' laten ze iemand anders aan het woord in de persoon van Leon Rausch en dit nummers is dan een beetje meer up-tempo dan de rest met de aangename klanken van Tommy Spurlock zijn steel guitar. De andere nummers missen soms wat het vuur om het aanstekelijke country te gaan noemen.

Met 'Broke' brengen ze evenwel een zeer mooie enigzins gebalde ballad waarmee ze deze 'Still Mad' toch enigzins naar een ander niveau proberen te tillen. Ook 'Dumb It Down' ligt mede door de steel-klanken korter bij de alt-country.

Niet overweldigend maar toch een mooie kennismaking met deze 'Spicewood Seven' al mag het het op gebied van teksten toch een beetje optimistischer worden aangepakt bij hun volgende want van de Engelse bulldog op de cover alleen worden we niet geïnponeerd.


Tracks:

01 Somewhere
02 Still Mad
03 Everything Is Great
04 I Live With The Devil
05 Crowsong
06 Hey Idiot
07 Uncle Dub
08 People Are Basically Good
09 Broke
10 Dumb It Down
11 Average People
12 The Magic Bullet


more info:

year: 2016

artist: Tommy Spurlock
artist: Luke Powers

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Tommy Spurlock
Luke Powers
Leon Rausch
Gath Hudson
Suzi Ragsdale
Beau Johnson
Scott Musick
Jimmy Karstein
B.C. Cummings