© Rootsville.eu

Steve Hill
Solo Recordings vol. 3

album report: Wim
© Rootsville 2016

Af en toe kom je ze tegen, one-man bands. Steve Hill is er zo eentje. Van Canadese origine, geboren in Trois-Rivières, ergens in Quebec, waar men ook een aardig mondje Frans spreekt.

Je moet wel zeer getalenteerd, lening, multifunctioneel  en een enorm gevoel voor ritme hebben om, terwijl je zingt, met je voeten, bas, drum, snare drum en Hi-hat te spelen, en dan nog met een drum stick je gitaar te betokkelen.
Indien je dit allemaal kan, en geloof me, Hill kan het, dan behoor je zeker tot de Top in de Canadese Blues-scene.

Volume 3, opgenomen in de Tonebender Studios te Montreal in Quebec, tonen aan wat voor een bedreven muzikant deze jongeman is, nauwelijks 41 jaar , maar de trip waar hij je in vervoert op deze (reeds 10de Cd) reikt ver buiten de grenzen van Canuck, een bijnaam die de Canadezen graag benadrukken om hun  nationaliteit te benadrukken.

Slowly slipping away, vind ik persoonlijk 1 van de hoogstandjes op dit album, het doet me denken aan een Cowboy die van Toronto afzakt naar the Promised land, ik wil maar zeggen, het geeft je een Travellin’ gevoel.
Still a fool § A Rollin stone, geschreven door Mc Kinley Morganfield, aka Mr Muddy Waters, bewijst welke diversiteit deze man bezit, evenals het mooi Going down the road van Woody Guthrie, waarmee hij een kleine sprong maakt naar de Amerikaanse Folkscene.

Zelfs Delta blues laat deze jongeheer uit het  noorden niet koud dankzij een voortreffelijke uitvoering van Robert Johnson’s Stop Breaking down mooi aan elkaar gebreid met Rollin § Tumblin van jawel, Muddy himself.
Ik heb genoten bij het beluisteren van deze Cd, en hoop Mr Hill 1 van de volgende maanden te kunnen bewonderen op één of ander gezellig festival, maar volgens zijn concert-agenda, zal dit spijtig genoeg niet voor 2016 zijn. Hopelijk steekt deze boomhakker in 2017 de grote plas over.


tracks:

01 Damned
02 Dangerous
03 Still a Fool & A Rollin Stone
04 Slowly Slipping away
05 Ruthm all over
06 Smoking Hot Machine
07 Troubled Times
08 Emily
09 Can’t take it with you
10 Rollin & Tumblin/Stop breaking down
11 Going down the road felling bad
12 Walking grave


more info:

year: 2016

artist: Steve Hill

label: independent

promotion: Sarah French Publicity