© Rootsville.eu

Steven Casper & Cowboy Angst
I Feel Like I've Got Snakes In My Head

©Rootsville 2016

Je zou kunnen stellen dat deze Steven Casper de meester is in het uitbrengen van EP’s want na ‘Trouble’ en ‘Endless Sky’ is er nu ‘I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head’. Ook dit kleinood ligt tussen een EP en een Full CD in en bevat 7 tracks. Zes en een bonus track om juist te zijn.

Als zoon van een ambassadeur heeft deze Steven Casper zowat gans de wereld afgereisd en kan je gerust stellen dat hij een volwaardige globetrotter is. Via New York kwam hij dan tenslotte in LA terecht vanwaar hij nu zijn heerlijke Alt. Country de wereld in stuurt. Steven Casper & Cowboy Angst bestaan uit Steven Casper zelf die zich laat bijstaan door John Groover McDuffie, Herb Deitelbaum, Jay Nowac en Carl Byron. Of ze nu Cowboy Angst noemen of Indian Spirit het zal me worst wezen zolang ze maar van deze heerlijk luisterende alternatieve country blijven brengen.

Als producer koos deze Steven Casper voor Ira Ingber en ook hij speelt heel wat instrumenten op dit schijfje. Ira is ook de broer van Elliot Inberg (Frank Zappa). Voor deze ‘I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head’ werden alle nummers geschreven door Steven Casper en dat bevestigd de waarde in hem als songwriter. Opener is ‘For A Few Dollars Less’, een heerlijk country instrumentaaltje met veel twang in verwerkt waarbij hij wel moet hebben zitten luisteren naar Ennio Morricone want dit deuntje zou ook wel als titeltrack van één of andere modernere country & western movie worden verkozen.

Bij ‘Driving Fast’ komt zonder meer het beeld van Billy Gibbons opdoemen want deze uptempo roadsong heeft veel van  de Amerikaanse Southern Rockband ZZ Top in zich. Een nummer dat zich als oorworm in je kan settelen. Met nummers als ‘Restless Heart’ en het overheerlijke ‘Maria’ zullen liefhebbers van Steve Earl en Ry Cooder zonder meer ook hier fan van worden. Zeker het lekkere Texmex deuntje ‘Maria’ is een topper van formaat.

Als toemaatje op dit heerlijk schijfje krijgen we nog een andere versie van ‘Driving Fast’ en daarmee kijken we al uit naar het volgende wapenfeit van deze Steven Casper & Cowboy Angst’ want hier kan je naar blijven luisteren.


Tracks:

01 For A Feww Dollars Less
02 Driving Fast
03 Restless Heart
04 She's Bad
05 Maria
06 Slow Dancing

Bonus track:
07 Driving Fast (4 A.M.)


more info:

year: 2016

artist: Steven Casper & Cowboy Angst

label: Silent City Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Steven Casper: lead vocals & guitar
John Groover McDuffie: lead guitars & slide, pedal & lap steel
Herb Deitelbaum: bass & backing vocals
Jay Nowac: drums
Carl Byron: piano, accordion, B3, ocarina, pan flute

additional musicians:

Charity McCrary & Linda McCrary Fisher: backing vocals (#4)
Sharon Bautista: harmony vocals (#6)
Ira Ingber: guita, bass, percussion & backing vocals