© Rootsville.eu

Stevie J. Blues
Back 2 Blues


© Rootsville 2016

Stevie J. is een resident van Jackson Mississippi en buiten een uitstekend singer-songwriter is hij ook nog eens een uitstekend producer. Zijn roots vinden we terug in de gospel muziek alsook in de Southern soul. Hij tourde verscheidene jaren met Bobby Rush en bracht in 2008 zijn debuutalbum '2 Sides of a Man' uit. In 2010 bracht hij het dubbele soulalbum 'The Diversity Project' uit en na zoveel jaren later mogen we eindelijke deze 'Back 2 Blues' verwelkomen, een album met hedendaagse blues uiteraard vol met soul invloeden.

Op dit album vinden we 11 originals terug waarvan hij er 9 zelf wist te schrijven. 'Good Good' schreef hij samen met Anthony Dalcoe, 'Another Jody Song' is er eentje waarvan de credits gaan naar Omar Cunningham en 'Stranger In The City' is een traditional. Als producer werkte hij ook samen op deze plaat met Bob Arentson.

Opener 'Lil' Mo Love' is een buitenbeentje op deze 'Back 2 Blues' en gaat over een tragisch voorval op een Amerikaanse highschool zoals er wel met regelmaat in het nieuws komen. Eerder een soul nuimmer met veel blazers. Met 'I Ain't Gettin' That' gaan we dan richting blues from the 21st century. Jazzy en funky is zeker en vast het daaropvolgende 'Craddle Robber'. Met 'Come See Me' krijgen we een Scott Albert Johnson' in de spotlights te horen op de bluesharp.

Er zijn nog 2 medemuzikanten die op deze 'Back 2 Blues' een hoofdrol komen opeisen zoals Kashiah Hunter op het footsompin' 'Son Of A Sanctified Preacher', the story of his life. 'Stranger in the City' is een slowbluesje dat wordt opgedragen aan zijn moeder waarbij Dwayne Watkins en Dr. M.J. Johnson hem vocaal ter hulp komen. Alsuiten doen ze met het meest bluezy nummer op dit album, het instrumentale 'Blues By The Bay', een jazzy shuffle by the way!


tracks:

01. Lil' Mo Love
02. I Ain't Gettin' That
03. Cradle Robber
04. Come See Me feat. Albert Scott Johnson
05. That Party Song
06. Lights Out
07. Good Good
08. Another Jody Song
09. Son Of A Sanctified Preacher feat. Kashiah Hunter
10. Stranger In The City feat. Dwayne Watkins & Dr. M.J. Johnson
11. Blues By The Bay


more info:

year: 2016

artist: Stevie J. Blues

label: Missisippi Delta Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking: Big G Artists Agency (www.getbiggaa.com)

musicians:

Stevie J.
Taye Vargas
Antwan Gray
Nick Merisaul
John Blackmon Jr.
Kendrick Hart
Ken Smith
Todd Vaughn
Andy Hardwick
Jessie Primer
Micha Brown
The Jackson Horns
Carol McLaughlin
Kashiah Hunter
Scott Anbert Johnson
Angela Walls
Saint Anthony
Omar Cunningham