© Rootsville.eu

Stone Cupid
The Cardinal


©Rootsville 2016

Stone Cupid of moeten we stellen Julie Christensen en band want deze gerenommeerde singer-songwriter is toch de frontvrouw van deze ‘Stone Cupid’. Julie Christensen, wonende in Austin heeft een muzikale CV van hier tot in Tokyo. Met vijf solo albums achter haar naam heeft ze eerder dit jaar met haar band het album ‘The Cardinal’ uitgebracht.

Julie is ook gekend door haar werk met Leonard Cohen en richtte ook mee de punk-roots formatie ‘The Divine Horseman’ op in 1983. Ze werhte samen met heel wat grote namen zoals Nick Cave, Lou Reed maar ook met het soul duo Rufus en Martha Wainwright. In haar jeugd groeide deze Julie Christensen op in een muzikale familie als oudste van vier kinderen. Door te stoppen met haar studies kon ze zich gaan toeleggen op carrière en speelde in de country-rock formatie ‘Longshot’.  Door toedoen van Roscoe Beck komt ze terecht bij Leonard Cohen met wie ze een vele jaren op tour trekt. Haar verleden met ‘The Divine Horseman’ was er eentje van drugs & rock ’n roll en in 1987 raakt ze bevrijdt van een heroïne  verslaving en verlaat ze de groep. In 1994 trouwt ze opnieuw en in 1996 brengt ze haar soloalbum uit. Later volgen er nog vier albums en zo vindt deze Julie Christensen terug haar roots.

The Cardinal is dus haar nieuwste wapenfeit en is een mix van ballads en stevigere alt-country waarbij soms wel wat rockblues wordt in verweven zoals in ‘Shed My Skin’. Ballads als ‘No Mercy’ en ‘Broken As I Am’ horen evenwel ook thuis op dit nieuwe album. Met ‘Broken Wing’ duikt ze de country in en met ‘Gasoline’ krijgen we terug een stevigere ‘Stone Cupid’ te horen. Ook afsluiter ‘Live and Not Die Trying’ is er eentje van het betere werk. ‘The Cardinal’ is een beetje grasduinen in wat deze Julie Christensen allemaal aankan en dat is veel. Door het vele samenwerken met Leonard Cohen kan ze hier op dit album natuurlijk niet aan hem voorbij en brengt ze als 'hidden track' diens 'Anthem'. Weer een regeltje bij in haar al indrukwekkende loopbaan.


tracks:

01 The Cardinal
02 Shed My Skin
03 Riverside
04 Broken Wing
05 Girl In The Sky
06 Saint On A Chain
07 No Mercy
08 Gasoline
09 100 Floors
10 Would You Love Me
11 Broken As I Am
12 Live and Not Die Trying

Hidden Bonus track:

13 Anthem

more info:

year: 2016

artist: Stone Cupid

label: Stone Cupid Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

personnel:

Julie Christensen: vocals
Bones Hillman: bass
Steve Latanation: drums
Chris Tench: guitars
Sergio Webb: guitars

additional musicians:

Patterson Barrett
Dave Christensen
Brett Ryann Stewart
Russel Thompson
Lee Thornburg
Jeff Turmes