© Rootsville.eu

Sue Sergel
Beneath The Willow Tree


© Rootsville 2016

Sue Gergel werd geboren in Liverpool, niet zo ver van de beroemde ‘Penny Lane’ maar leeft al sinds jaren in het Zweedse Götenborg. Zij beschrijft haar muziek zelf als Americana met een tint blues en dat is behoorlijk te horen op haar nieuwste album ‘Beneath The Willow Tree’. Deze singer-songwriter brengt hier een mooi semi-akoestisch album samen met Erik Ivarsson op gitaar en Jimmy Olsson op de contrabas.

Openen doet ze met een zuiders ritme op 'Ill Be Thelma You Be Louise' en daarmee laat ze horen dat ze steeds een outlaw zal willen blijven. Haar stemtimbre heeft voor ons wat weg van een Dani Klein en ook de ritmes in haar muziek zouden een perfect match kunnen zijn. Ook 'Diamonds In The Rain' is daar een schoolvoorbeeld van. De soms ietwat nasale stem van Sue laten je het ganse album door niet los.

Een stem die vooral rust weet te brengen en perfect in balans om je te laten onthaasten samen met de mooie rifjes van Erik Ivarsson. Nummers als 'Thanks To You' en 'A World, Child' zouden zo uit de flower power beweging kunnen komen maar met nummers als 'Bus Driver' en het jazzy 'A Man Like That' treed ze meteen nog een stapje hoger op de muzikale ladder.

Een aangename kennismaking met deze Zweeds/Britse vrouwelijk troubadour...''Benaeth The Willow Tree' een album voor wanneer rust in je leven een must aan het worden is.


tracks:

01 I’ll Be Thelma You Be Louise
02 After The Apocalyps
03 Diamonds In The Rain
04 Making Out
05 The Man
06 Thanks To You
07 Bus Driver
08 Breaking Even
09 A Man Like That
10 Beneath The Willow Tree
11 Move Into The Light
12 A Word, Child


more info:

year: 2016

artist: Sue Sergel

label: Black Molly Productions

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Sue Sergal
Erik Ivarsson
Jimmy Olsson