© Rootsville.eu

Sweet Marta & The Blues Workers
Hoodoo Girl Blues


© Rootsville 2016

In 2014 bracht deze Sweet Marta samen met haar Blues Workers nog hun debuutalbum 'Come Love' op de markt en dit was een jaartje nadat deze band het levenslicht zag. Sweet Marta, Johnny Big Stone, Little Jordi en Reginald Vilardell brengen een mix van diverse blues-stijlen zoals deze uit Texas en Chicago maar ook van een beetje West Coast zijn ze niet vies.

Met hun nieuwste album dat ze in eigen beheer uitbrachten brengen ze een tribute aan Junior Wells. Naast de vocals speelt Sweet Marta ook de harmonica op deze 'Hoodoo Girl Blues'. Openen doen ze gezwind met 'Snatch In Back and Hold It' waarbij we al meteen kennis maken met de rauwere stem van Sweet Marta.

Op dit zelfde euvel gaan ze verder met 'Dood Morning Little Schoolgirl' en in de stijl van Junior Wells brengen ze ook 'Hound Dog', een nummer dat destijds werd geschreven door Jerry Leiber en Mike Stoller voor Big Mama Thornton. De harmonica klanken van deze Sweet Marta klinken eerder wel scherp op dit album.

Van Willie Cobss krijgen we ook nog 'You Don't Love Me', een nummer dat voor het eerst werd uitgebracht in 1960. Uit diezelfde periode komt de jazz instrumental 'Chitlins Con Carne' van gitarist Kenny Burrell. 'Come On In This House' is dan eentje dat de man waar het allemaal om draait uitbracht in 1996.

Mooie nummers op dit tweede album van Sweet Marta & The Blues Workers maar de opnamekwaliteit laat bij mij toch een beetje de wensen over. Misschien volgende keer een betere studio uitkiezen.

 


tracks:

01. Snatch In Back And Hold It
02. Good Morning Little Schoolboy
03. Hound Dog
04. Hoodoo Girl Blues
05. You Don't Love Me
06. Chitlin Con Carne
07. Come On In This House
08. Shake It Baby


more info:

year: 2016

artist: Sweet Marta & The Blues Workers

label: independent

personnel:

Sweet Marta: vocal and harmonica
Johnny Big Stone: guitar and choirs
Little Jordi: bass
Reginald Vilardell: drums