© Rootsville.eu

T-99
Bedlam!


© Rootsville 2016

Toen T-99 een time-out namen in 2009 en onze eigenste Sniffers van de radar verdwenen leekt het wel of de rootsrockers van onze lage landen in zak en as kwamen te zitten. In 2015 brachten die van T-99 een ‘best of’ uit en nu ligt hun nieuwste creatie in de rekken.

Net als het pas uitgebrachte album van WB & The Mercenaries waarop  Micha den Haring ook een nummer wist aan te brengen hebben nu dit roots rockende trio ook hun ‘Bedlam!’ voor mekaar gekregen.

Mischa den Haring, Martin de Ruiter en Donné la Fontainestaan bij mij al hoog aangeschreven sinds hun ‘Coo-Coo’ uit 2001. Deze T-99 hebben iets dat weinigen hebben. Hun rootsrock al dan niet met psychedelische toestanden weten altijd wel net dat ietsje extra in hun nummers te steken. Ik weet nog hoe eind jaren 90tig drummer Martin op zijn jungle drum bleef slaan tot de ganse ‘Petrol’ was volgelopen en nu ook is zijn dominantie op de drums duidelijk aanwezig zoals bij het nummer ‘Medecine’, daarbij niet de eigenheid van een Micha den Haring vergetend.

Het blijft bij T-99 een knotsgekke bedoening maar juist hun eigenheid tilt hun nummers op naar een bijzonder integrerend geheel waarbij je op voorhand niet kan verwachten wat komen zal en dat is nu juist T-99. Met 'Straitjacket' zullen ze zeker en vast willen verwijzen naar de legendarische 'Los Straitjackets' en ook dit nummer heeft dat roots & surf in het DNA. Nummers als opener 'Madhouse Bugaloo', 'Back To You' en 'Get Loose' laten duidelijk blijken dat deze T-99 eigenlijk nooit zijn weggeweest en voor de echte liefhebbers dwaar het iets donkerde mag bij zijn hebben we nog 'Thorazine'...


tracks:

01 Madhouse Bugaloo
02 Motorcycle Years
03 Roaster Toaster
04 Lunatic Asylum
05 Medicine
06 Straitjacket
07 What an Island
08 Back to You
09 Get Loose
10 Thorazine
11 Time


more info:

year: 2016

artist: T-99

label: Goomah Music

musicians:

Mischa den Haring: vocals, guitars
Martin de Ruiter: vocals, drums, percussion
Donné la Fontaine: upright bass & rhythm guitar