© Rootsville.eu

Tasha Taylor (US)
Honey For The Biscuit

review: Freddie
©Rootsville 2016

Simultaan met de jaarlijkse CD van de Bluescaravan van Ruf Records is het verschijnen van de solo albums van deze artiesten. Samen met de Finse Ina Forsman en de Canadese Layla Zoe vormt deze Tasha Taylor voor 2016 het gezicht van deze Bluescaravan.

Toch enigszins een bijzondere samenstelling voor 2016 want naast deze soulvolle Tasha Taylor krijgen we ook de retro sensatie uit Finland, Ina Forsman en als derde hoofdstuk in deze editie hebben we de bluesrock-chick Layla Zoe uit Canada. Op z’n minst zal dit gensters geven!

Soul, dan  spreken we uiteraard ook van een blazersectie en die bestaat op dit album uit Jamelle Williams, Matthew Demerrit en Lemar Buillary. Buiten vaste bassit Nathan Watts verwisseld de ritme sectie al eens van bezetting. Voor de black & white keys werd gekozen voor Don Wyatt en dan krijgen we ook nog een keur van collega's die hieraan hebben meegewerkt. Zo krijgen we op 'Leave That Dog Alone' een andere bluessister uit de Bluescaravan te horen, met name Samantha Fish.

De titeltrack is een beetje teveel R&B maar dat nemen we er graag bij tenslotte kunnen we deze jeugdige Tasha Taylor het niet kwalijk nemen dat ze ook aan de kassa denkt. Nummers als 'Wedding Bells' en 'Family Tree' leunen dan weer dichter aan bij het werk dat 'papa' vroeger bracht. Naast bluesister Samantha Fish heeft deze Tasha Taylor ook beroep gedaan op een bluesbrother en die krijgen we te horen op 'Same Old Thing'. Tommy Castro heeft er ook altijd wel een boontje van weg om een duet te zingen met een of andere bevallige 'sister', en het werkt ook steeds weer.

Benieuwd hoe de Bluescaravan dit jaar zal klinken. Deze 'Honey For My Biscuit' klinkt in alle geval uitstekend verfrissend!!!

 

Tracks:

01 Feels So Good
02 Wedding Bells
03 Family Tree
04 Weatherman
05 One And Only
06 Little Miss Suzie
07 I Knew
08 How Long
09 That Man
10 Leave That Dog Alone
11 Places I Miss
12 Don’t Rush Off
13 Same Old Thing


more info:

year: 2016

artist: Tasha Taylor

label: Ruf Records

distribution: V2Records

musicians:

Tasha Taylor: Lead Vocals, Background Vocals, Guitar, Keys & Percussion
John Notto & John Taylor: Guitar
Nathan Watts: Bass
Gerry Brown, Ronald Bruner & Stanley Randolph: Drums
Don Wyatt: Wurlitzer & Piano
Jamelle Williams, Matthew Demerrit & Lemar Buillary: Horns section
Munjungo: Percussion
Keb Mo: Guitar & Vocals (#3)
Robert Randolph/ Lap Steel (#6)
Samantha Fish: Guitar & Vocals (#10)
Tommy Castro: Vocals (#13)