© Rootsville.eu

Twany Ellis
Ghosts Of The Low Country


© Rootsville 2016

Na haar huwelijk met Gio Loria verkaste deze Tawny Ellis van Georgia richting Californië en meer bepaald de stad van de sterren, LA. Met een wederhelft als Gio Loria die als multi-instrumentalist door het leven gaat is het niet makkelijk om zelf ook een instrument te gaan bespelen maar door dat belette Tawny Ellis niet om de lap-steel als haar instrument te gaan kiezen.

Tijdens een tour werden Tawny en Gio uitgenodigd door Rick Hall om een bezoekje te brengen aan diens ‘Fame Studio’. De plannen ontstonden om er een album op te gaan nemen maar door gebrek aan tijd werd er in allerhaast een EP ingeblikt. Vier tracks werden geselecteerd en samen met Sean Dunn, Peter Hamilton en Patrick Ferguson werd deze ‘Ghosts Of The Low Country’ dan geregistreerd.

Met de titeltrack als opener krijgen we hier een mooie alt-country ballad, een nummer dat door het echtpaar zelf werd geschreven en de toon weet te zetten voor de rest van deze uitstekende EP. Met ‘Evolve Or Die’ gaat de klankkleur van Tawny richting Emmylou. Na ‘Desperate Tonight’ krijgen we nog als afsluiter het welbekende ‘Walking After Midnight’ van Block & Hecht. En ook al werd het door Patsy Cline reeds opgenomen in 1957 toch zal diezelfde Patsy met voldoening hierboven zitten te luisteren naar deze prachtige uitvoering van Tawny Ellis.


tracks:

01 Ghosts Of The Low Country
02 Evolve Or Die
03 Desperate Tonight
04 Walking After Midnight


more info:

year: 2016

artist: Tawny Ellis

label: Music Building Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Tawny Ellis: vocals & lap steel
Gio Loria: dobro & B3
Peter Hamilton: bass
Patrick Furguson: drums
Sean Dunn: electric guitar