© Rootsville.eu

Teresa James & The Rhyhtm Tramps
Bonafide


© Rootsville 2016

Toegeven deze Teresa James en haar Rhyhtm Tramps heb ik tijdens die vele concerten nog maar éénmaal  ‘live’ aan het werk gezien en dat moet al bijna 10 jaar geleden zijn in ‘The Bordeline’. Wat ik wel nog weet is dat ik als DJ voor haar show het haar destijds een beetje moeilijk heb gemaakt  maar toch was haar optreden er eentje om van te genieten.

Deze Teresa James is een resident van LA Cal. maar groeide op in Texas en tourt het meest door de US met als opmerkelijkst feit 12 jaar op de Sandy Beaches Blues Cruise van Delbert McClinton. Haar laatste album dateert ook al van 2012 met ‘Come On Home’ en dus staat haar conto nu met deze ‘Bonafide’ op 8. Van de 13 nummers op deze ‘Bonafide’ zijn er 10 geschreven door haar bassist en producer van dit album, Terry Wilson. Bij ‘My God Is Better Than Yours’ kreeg hij help van Gregg Sutton en verder is er nog eentje van L. Pauling en sluiten ze af met John Hiatt’s ‘Have a Little Faith’. Voor de meeste opnamen van dit album trok ze met haar Rhyhtm Tramps richting 'Hum Depot' in Santa Clarita.

Teresa James is een outstanding keyslinger en vocaliste en brengt haar blues tog nog steeds met haar eigenste signature en dat is bijzonder soulful mede door de 'horn section'. Voor deze opnamen kwamen niet minder dan 16 Rhythm Tramps aan de bak met uiteraard ook haar opper-tramp Terry Wilson. Openen doen ze met een cover van 'The 5 Royals', een R&B groepje uit 50-tiger jaren met als meest gekend lid gitarist Lowman 'Pete' Pauling' die de credits van 'I Like It Like That' achter zijn naam krijgt.

'Hollywood Way' is een zeer funky nummer waarop de 'wah wah' wel overuren komt te kloppen waarna ze met 'My God Is Better Than Yours' een gospel 'lament' op je los laten. Met 'You Always Picked Me Up' krijgen we toch wel een bijzonder soulvolle ballad met Lewis Stephens in een nadrukkelijke rol aan de Wurlitzer, iets wat ze met 'No Regrets' nog eens lichtje over komen te doen.

Alvorens af te sluiten laten ze het nog eens swingen met 'You Want It When You Want It' en dan komt er een van de mooiste ballads van de laatste uit de 80-tiger jaren, een pareltje destijds van John Hiatt en daarmee leveren Teresa James hier toch weer prachtig werk af....


tracks:

1. I Like It Like That
2. Bonafide
3. Spit It Out
4. The Power Of Need
5. Hollywood Way
6. My God Is Better Than Yours
7. You Always Pick Me Up
8. What Happens In Vegas
9. Too Big To Fail
10. Funny Like That
11. No Regrets
12. You Want It When You Want It
13. Have A Little Faith In Me


more info:

year: 2016

artist: Teresa James

label: Jesi-Lu Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking: Teryy Wilson (mail)

musicians:

Teresa James
Terry Wilson
Billy Watts
Herman Matthews
Tony Braunagel
Jim Christie
Jay Bellerose
Lee Thornburg
Paulie Cerra
Mike Finnigan
Ron Dziubla
Mark Pender
San Holt
Jerry Peterson
Darrell Leonard
Lewis Stephens
Phil Parlapiano