© Rootsville.eu

The Chapin Sisters
Today's Not Yesterday


© Rootsville 2016

Door deze nieuwe van ‘The Chapin Sisters’ komen we bij twee zusjes die naast uitstekende songwriters ook nog over een mysterieuze maar wel harmonieuze samenzang beschikken. Hun vorig album ‘A Date With The Everly Borthers’ kreeg niets dan lovende recensies over zich heen. Deze ‘sisters’ trokken zowat de wereld rond en belanden recent terug in hun ouderlijk huis in New York. Hun nieuwste ‘Today’s Not Yesterday’ is reeds in 2015 verschenen maar komt nu pas uit in Europa.

Abigail en Lily komen uit een muzikale familie en uitgezonderd ‘Getaway’ schreven ze alle nummers voor dit nieuwe album zelf. Opener ‘Autumn’ is in eerste instantie nogal wat melig maar wanneer je goed naar hun samenzang luistert bekruipt de sfeer van de herfst je onmiddellijk. Het melodieuze overheerst wel wat in hun muziek en dat is misschien ook de reden waarom ze op hun vorig album aan een hommage van de Everly Brothers hebben gedacht.

Voor de afsluiter van dit album deden ze beroep op een andere merkwaardige stem en dat is deze van Jessica Craven in het nummer ‘We Will Not Stop’, een folksong waar de zusjes Abigail en Lily ook als backing vocals fungeren. ‘Child’ heeft meer iets weg van pop-folk een nummer dat prachtig wordt georkestreerd door de Fender Rhodes van Bobby Rodriguez. Omschakelen van Folk naar Country doen ze met ‘Trees Fall Around’en ‘The World is All’.

The Chapin Sisters brengen hier een album waarmee ze het kunnen van hun talent volop in de kijker weten te plaatsen zowel poëtisch als muzikaal.


tracks:

01 Autumn
02 Angeleno
03 Chasing The Rain
04 Getaway
05 Child
06 Love Come Back
07 Trees Fall Around
08 Sleep In
09 World Is All
10 Waiting
11 There Will Be A Time For Us
12 We Will Not Stop


more info:

year: 2016

artist: The Chapin Sisters

label: Lake Bottom Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Abigail Chapin: vocals & guitar
Lily Chapin: vocals & guitar
Jessica Craven: vocals #12
Dan Horne: bass - pedal steel
Jesse Lee: drums
Luke Paquin: lectric guitar #1,10
Lee Pardini: piano, organ & synths
Omar Velasco: electric guitar #5
Bobby Rodriguez: Rhodes on #2,5