© Rootsville.eu

The Coal Porters
N°6


© Rootsville 2016

Sid Griffin keen we ook zeker en vast van ‘The Long Ryders’ alhoewel hij de laatste tijd veel tijd steekt in deze ‘The Coal Porters’.  Deze ‘The Coal Porters’ bestaan verder nog uit Paul Fitzgerald, Neil Robert Herd, Andrew Stafford en a lady, Kerenza Peacock. Het klink misschien onwaarschijnlijk wanneer je naar deze ‘N° 6’ luistert maar dit is wel degelijk een Britse band waardoor hun bluegrass soms een beetje Keltische invloeden met zich meekrijgt.

Geen elektrische toestanden maar aangename folk music die je verplicht aandachtig naar de teksten te luisteren. Nummers als ‘The Blind Bartender’ krijgt hier een extra meerwaarde door de trompet van Mr. Venegas. Openen doen ze met het nummer ‘The Day The Last Ramone Died’ en daardoor krijgt Johnny Cummins Aka Johnny Ramone een hulde in Bluegrass. Uiteraard is Marky Ramone nog in leven maar de oprichters, de drie Ramones, Joey, Johnny en Dee Dee zijn al lang vertrokken.

Een mooi voorbeeld van bluegrass met Keltische invloeden is zonder meer het instrumentale 'Chopping The Garlic' dat werd geschreven door violiste Kerenza Peacock. Zowel op de ode aan de Ramones als op 'Salad Days' gaan de credits naar Sid Griffin. Dat Kerenza ook nog een typische folkstem heeft hoor je duidelijk op haar 'Play a Tune'.

Eén van mijn favorieten op dit album is het door Neil Robert Herd zijn 'The Old Style Prison Break' en zo doet hier ieder bendlid wel een duit in het zakje op het gebied van songwriter. Als laatste krijgen we nog het meer weemoedige 'Another Girl, Another Planet' en was het meer dan aangenaam luisteren naar deze 'N° 6' van The Coal Porters.


tracks:

01 The Day The Last Ramone Died
02 Save Me From The Storm
03 The Blind Bartender
04 Chopping The Garlic
05 Salad Days
06 Unhappy Anywhere
07 Train No. 10-0-5
08 Play A Tune
09 The Old Style Prison Break
10 Another Girl, Another Planet


more info:

year: 2016

artist: The Coal Porters

label: Prima Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Paul Fizgerald: banjo
Sid Griffin: mandoline
Neil Robert Herd: guitar
Kerenza Peacock: violin
Andrew Stafford: upright bass

special guests:

Eikel Venegas: trumpet
Tali Trow: backing vox