© Rootsville.eu

The Division Men
Under The Gun

review: Freddie
©Rootsville 2016

Het betreft hier een oude release van ‘Under The Gun’ van deze ‘The Division Men’. Omdat we dit sympathieke koppel pas dit jaar hebben leren kennen maken we toch even gebruik om diegene die het echtpaar Portillo nog niet kennen toch eventjes te introduceren.  

Deze in Texas ’based’ formatie werd in 2008 in Berlijn boven de doopvond gehouden.  Dit duo bestaat uit J Spencer Portillo op akoestische gitaar en vox. Zijn ega Caroline Rippy Portillo speelt de basgitaar en haar zweemzoete en mysterieuze stem is een prachtige aanvulling op de ietwat diepere stem van haar echtgenoot.

Ik zag hun bezig in de Blues Sphere te Luik waar ze het voorprogramma deden van Black Market III. In de babbel die ontstond tussen ons werd het maar niet duidelijker  wat voor soort muziek we van deze ‘Division men’ konden verwachten alkeen dat het donker en mysterieus zou zijn. Uiteindelijk na een zeer intens concert hou ik me bij melancholische folk muziek.

Caroline werd geboren in San Antonio Texas en speelde basgitaar bij Tito & Tarantula daar waar Spencer zelf afkomstig is van LA. Wie klaar is om zeer integrerende teksten die donker overkomen te beluisteren zit met deze Division Men op het juiste spoor. Zijn stem doet me bij wijlen denken aan een jonge Leonard Cohen waarbij de sweet voice van Caroline een perfect huwelijk vormt in deze toch wel bij wijlen depresieve en toch ook romantische teksten.

Tracks:

01. A Perlude
02. Boomerang
03. Crimenal
04. Under The Gun
05. Lay It Down
06. Can I Sleep In Your Arms
07. We Can Dream
08. Dying To Get By
09. An Epilogue

 


more info:

year: 2014

artist: The Division Men