© Rootsville.eu

The Fabulous Thunderbirds
Stronge Like That


© Rootsville 2016

Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds zijn altijd wel favoriet bij me geweest. Ieder optreden tijdens de jaren heen brachten meer dan voldoening maar één van de beste herinneringen aan Kim Wilson zelf is wel een memorabel optreden in de kelders van Château Cognac op zaterdag 28 juli tijdens Cognac Blues Passions 2007. Toen enkel bijgestaan door Kirk Fletcher was dit een concert waar kippenvel geen uitzondering was.

The Fabulous Thunderbirds zijn door de jaren heen al meer dan eens verandert van samenstelling en kleppers als Duke Robillard, Kid Ramos, Jimmy Vaughan, Preston Hubbard, de betreurde Nick Curran en zo velen anderen zijn de revue gepasseerd. Door de jaren heen is er natuurlijk ‘1’ constante gebleven en dat is frontman Kim Wilson die ook de groep wist op te richten in 1974.

Nu in 2016 brengen ze hun zoveelste album uit alsof ze alles willen gaan bewijzen wat hoegenaamd niet hoeft na het uitbrengen van ‘Girls Go Wild’ in 1979. In 2013 brachten Kim en de zijnen hun 12de studio album ‘On The Verge’ uit en nu is er de opvolger ‘Strong Like That’.

Buiten hun eigen FT-sound legt dit album meer de toon op soul en dat bewijzen ze meteen met een de opener '(I Know) I'm Loosing You van The Temptations. Op dit nummers wordt de geest van Memphis Soul duidelijk door het inbrengen van Roosevelt Collier. Nog zulke soulvolle kleppers zijn zeker ook Eddie Floyd zijn 'I've Never Found a Girl', en zeker ook 'Don't Burn Me' van Paul Kelly, een nummer waarop we Anson Funderburgh kunnen horen. Dat Kim Wilson ook de genen van soul in zich heeft hij door zijn aangenaam stemtimbre ook al wel bewezen en zijn eigen 'Smooth' mag er dan ook best wezen. Met 'Meet Me On The Corner' wil Kim Wilson samen met zijn bluesharp een ode brengen aan James Cotton.

'Stronger Like That' en titeltrack is dan de afsluiter geworden op dit album en geloof me al hoeven Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds voor mezelf en voor velen niets meer te bewijzen...they are back and stronger like that!


tracks:

01. (I Know) I'm Losing You
02. Don't Burn Me
03. You're Gonna Miss Me
04. Drowning On Dry Land
05. Smooth
06. Somebody's Getting It
07. Meet Me On The Corner
08. Where's Your Love Been
09. I've Never Found A Girl (To Love Me Like You Do)
10. Strong Like That


more info:

year: 2016

artist: The Fabulous Thunderbirds

label: Severn Records

musicians:

Kim Wilson: vocals & harp
Johnny Moeller: guitar
Steve Gomez: bass
Kevin Ancker: keysboard
Rob Stupka: drums

special guests:

Anson Funderburgh #4
Roosevelt Collier & Wes Watkin #1