© Rootsville.eu

The DogTown Blues Band ft. Barbara Morrison
Everyday


© Rootsville 2016

You can enjoy this album 24 hours a day...Everyday!

We blijven het steeds maar weer verkondigen aan de programmasamenstellers van onze bluesclubs en festivals. Gewoon even zoeken en je kan altijd weer die witte raaf vinden tussen als het bluesgeweld dat zich nog steeds schuilt weet te houden over de grote plas. Met deze 'The DogTown Blues Band' hebben we zo een witte raaf die een perfecte mix weet te brengen van oud en nieuw, of covers en eigen werk. Voeg daarbij dat ze voor hun nieuwe album 'Everyday' nog beroep doen op een uitstekende jazzsinger en je weet dat je een album krijgt met een duidelijke meerwaarde.

'The DogTown Blues Band' dat zijn in eerste instantie gitarist Richard Lubovitch aka Loob die al meer dan 30 jaar in de Chicago blueswereld zijn oor te luisteren weet te leggen. De rest van deze Blues Band bestaat uit Wayne Peet (organ & piano), Bill Barrett (harmonica), Lance Lee (drums), Trevor Ware (upright bass) en Tom Lilly (electric bass). Hun motto is...we like to put a little Jazz in our Blues, and a Little Blues in our Jazz en daar zijn ze wonderbaarlijk in geslaagd. Buiten hun harmonieus samenspel en de feeling van de juiste blues is er uiteraard ook nog vocaliste Barbara Morrison die toch ook voor het jazzy aspect weet te zorgen waardoor deze 'Everyday' juist dat netje meer weet te bieden. Op enkele tracks doen ze er nog een schepje bovenop met een 'horn section' wat het plaatje meteen compleet maakt.

Wannner we een evenwicht gebracht album te horen krijgen kunnen we niet anders dan vrolijk zijn is het nu met opener 'Everyday I Have The Blues' of het instrumentale 'Shrimp Walk' dat tijdens de Britse MOD periode zonder fout een hit zou zijn geweest, het maakt niet uit want al na twee nummers verschijnt er... a smile on my face! Het jazzy timbre van Barbara Morrison blaast een oudje als Willie Dixon zijn 'Easy Baby' duidelijk nieuw leven in.

OOk voor variatie met jumpblues is gedacht met de 'Doc's Boogie' eentje dat via de West Coast in Chicago is verdwaalt. En wat met 'Variation II', met dit nummer weten ze volledig de jazzliefhebbers in de palmen, op deze composiite krijgen we door Bill Barrett het beeld van onze eigenste Toots Thielemans weer voor ogen, prachtig! Van Don Nix brengen ze een slowbluesje dat luistert naar 'Same Old Blues' en weerom doet de stem van Barabara Morrison wonderen bij dit nummer alvorens ze af weten te sluiten met een door Loob geschreven instrumentale 'County Line' waarbij we even kunnen gaan chillen in één of andere lounge bar...

Prachtig en veelzijdig album waarbij jazz een hoofdrol inneemt zeker ook wanneer de bluesjes gezongen worden door een stem als die van Barbara Morrison...Hierheen halen die handel!


tracks:

01. Everyday I Have The Blues
02. Shrimp Walk
03. Easy Baby
04. Boxcar 4468
05. Doc's Boogie
06. Variation II
07. Ain't Nobody's Business
08. All The Way Down
09. Same Old Blues
10. County Line


more info:

year: 2016

artist: The DogTown Blues Band

label: RVL Music

musicians:

Richard Lubovitch: guitar
Wayne Peet: organ & piano
Bill Barrett: harmonica
Lance Lee: drums
Trevor Ware: upright bass
Tom Lilly: electric bass

special guest:

Barbara Morrison: vocals

guest players:

Andrew Pask: saxophone #1,7,8
Dan Rosenboom: trumpet #1,7,8
Marcus Watkins: slide & lap steel #4
Ellington Peet: drums: #4