© Rootsville.eu

The Hitman Blues band
The Word Moves On


© Rootsville 2016

Russel ‘Hitman’ Alexander is een van de big Apple afkomstige blues-muzikant die je als middenweg kunt plaatsen tussen een Canned Heat en een vroegere John Mayall. Een blues die verschillende strekkingen meer dan behoorlijk aan kan maar dan in een hedendaags jasje gestoken.

Deze ‘The World Moves On’ wordt voorgesteld op 14 mei en zal gevolgd worden door een zeer uitgebreide tour helaas meestal in de US alhoewel begin juli hij ook te zien zal zijn in Frankrijk en dit door de die hard fans. Voor de opnamen van dit nieuw album liet ‘The Hitman’ zich omringen door klasbakken zoals Kevin Bents, Bernard ‘Pretty’ Purdie en Mike Porter om er maar een paar van een hele lijst te gaan op te noemen.

Openen doen de heren al dadelijk stevig met doordringende slide op 'Bad Bad Man'. Zo goed als alle tracks zijn geschreven door Russel Alexander, al dan niet in samenwerking met Michael Porter en Kevin Rymer. Alleen voor hun versie van Willie Dixon zijn 'Hoochie Coochie Man' zoeken ze heil bij een cover. Een stevig rockend arrangemanet op deze klassieker. Puur boogie!

Kevin Bents op de keyboards zorgt op het album voor een extra toets aan de black & white keys iets wat hij ook al deed bij Boz Scaggs. Het album laat een variatie horen van footsompin’ blues als op ‘Movin’ Blues’  tot het soulvolle bluesje ‘Two Minute Warning’. De titeltrack ‘The World Moves On’ kan je onder diezelfde laatste noemer plaatsen. Deze song for dancin’ lovers schreef hij samen met Mike Porter en voelt heerlijk aan door een goede horn section.

Goede samenhang van dit 'The World Moves On', een album dat nooit gaat vervelen door de variatie van nummers die ze deze Russel 'Hitman' Alexander hier heeft samen gebracht. Van 'Hammer Down' tot 'Jenny Goodbey' it keeps on rocking.


tracks:

01. Bad Bad Man
02. That's What It's Like To Be A Man
03. Don't You Temp Me
04. Moving On
05. Two Minute Warning
06. The World Moves On
07. Hammer Down
08. Two Trains Running
09. Cath 22 Blues
10. Angel In The Shadows
11. Jenny Goodbye
12. I'm All ABout You


more info:

year: 2016

artist: The Hitman Blues band

label: Nerus Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking Europe: RTB Music Agency

musicians

Russell 'Hitman' Alexander
Kevin Bents
Mike Porter
Guy La Fontaine
Mikey Vitale
Nick Clifford

speciale guests

Neil Alexander
Michael Snyder

backing vox

Mike Poerter
Nancy Hampton
Joanne Alexander