© Rootsville.eu

The Kat Kings
Swingin' In The Swamp


© Rootsville 2016

Dat er in Canada wat leeft is wel duidelijk wanneer je ziet wat voor heerlijk materiaal er de laatste tijd dankzij Sarah French richting Europa komt. Eén van de volgende bands die in dat rijtje thuishoren is zeker en vast deze swingin’ jump @ jive formatie uit Toronto. The Kat Kings dat zijn in eerste instantie bandleider Kevin McQuade die voor deze nieuwe ‘Swingin’ In The Swamp’ alle 13 nummers zelf wist te schrijven.

'When I Say Jump', op deze gebiedende wijze openen ze deze 'Swingin' In The Swamp' wat hun volgende album is na het debuutalbum 'The Winnin' Hand' uit 2011. En met enkele van deze swingende nummers gaan ze nog wel even verder. Dat deze Kevin McQuade zich als een vis in het water thuis voelt in de rhythm 'n blues scene kan je duidelijk horen bij 'B Kat Flat'.

Het moet zijn of ergens in de buurt van Toronto moeten ook de 'everglades' liggen anders kan je nummers als 'I Work For You' niet uit je pen neerschrijven. Een swampy bluesje met toch wel een beetje West Coast feeling in verwerkt. Stevige rock 'n roll dan weer met het daaropvolgende 'Juke Joint Jimmy'.

Met 'Before I Found Him' moet het zijn of deze frontman heeft plosteling het licht gezien. Een bluesje met Delta gevoel maar ook zeker en vast met een gospel-feeling. Meteen terug naar 6de versnelling met het daaropvolgende 'Ridin' in Style'. Met de ballad 'I'm Just a Shadow' gooien deze Kat Kings een beetje soul in het nummer waar de keyboards van Wayne Dragenais zeker en vast een meerwaarde aan geeft.

Met 'It Came From The Swamp' haalt dit album een hoog blues niveau en met 'Til I Feels Alright' galmt we de sound van Johnny Rivers door de boxen met een deuntje dat als oorworm kan dienst doen. Een meer dan gevarieerd album van deze The Kat Kings en een bevestiging dat blues 'n roots in Canada leeft, en daar drinken we op!

tracks:

01 When I Say Jump
02 Poppin' At Party Time
03 B Flat Kat
04 I Work For You
05 Juke Joint Jimmy
06 Before I Found Him
07 Ridin' In Style
08 I'm Just a Shadow
09 It Came From The Swamp
10 Til It Feels Alright
11 I Got The Fuse
12 Late Night Thing
13 Baby You Can't Drink


more info:

year: 2016

artist: The Kat Kings

label: Kool Cat Records

promotion: Sarah French Publicity

The Kat Kings are

Kevin McQuade
Teddy Leonard
Chuck Keeping
Wayne Dragenais
John Dymond
Wayne Mays
Ben D'Cunha