© Rootsville.eu

The Lucky Losers
In Any Town


© Rootsville 2016

Na hun vorig jaar verschenen ‘A Winning Hand’ komen het duo Cathy Lemons en Phil Berkowitz er weer aan met hun nieuwe album ‘In Any Town’.  ‘The Lucky Losers’ bestaan uiteraard uit meer dan deze 2 talentvolle singer-songwriters en op dit album bestaan de ‘losers’ alleen uit winners’ zoals met Marvin Greene, Chris Burns, Tim Wagar en Robi Bean.

Deze uit Californië afkomstige duo band laten naast de R&B ook de sixties volledig herleven in hun muziek waar blues uiteraard ook wel op de eerste plaats blijft. Beiden draaien al zo lang mee in de muziekwereld en het wordt dan ook stilaan tijd om deze The Lucky Losers richting onze podia te laten overkomen.

Voor de produktie tekenen zowel Cathy als Phil maar kregen voor het opnemen van dit album ook hulp van Kid Andersen. Een hele resem van gastoptredens op dit album en zowaar krijgen we op 'Give Me A Sign' een Jeff Jensen te horen en die is hier dan ook immens populair.

Variatie troef op deze 'In Any Town' en dat is waarom we zoveel houden van deze twee. Tussen het vele eigen werk vinden we dan ook een cover die in feite op het lijf geschreven is van dit tweetal en dan hebben we het over 'Jackson' en het is dan ook niet meer dan normaal dat we Lemons en Birkowitz ' gaan vegelijken met Carter en Cash.

Ook uitstekende soulblues op dit album en daar doen Terry Hanck en de anderen blazers dan ook hun deel voor. 'Blind Man in the Dark' is er zo eentje om duimen en vingers van af te likken. Met 'Can't Change Ya' reiken ze de hand naar de country-blues en maakt dit album dan ook zo afwisselend. Titeltrack 'In Any Town' is dan weer zo een slowbluesje waarbij je gaat uitkijken naar een danspartner. Een nummer geschreven door Cathy Lemons zelf en een nummer waar haar warme en glasheldere stem bijzonder goed tot recht komt.

Mooi uitgebalanceerd album waarbij het duidelijk is dat dit duo van wanten weet en daar is een duet als 'Small Town Talk' een schoolvoorbeeld van.

tracks:

01 So High
02 It Ain't Enough
03 Jackson
04 Don't Let 'Em See Ya Cry
05 Blind Man in the Dark
06 Can't Change Ya
07 Still Enough Time To Cry
08 Give Me a Sign
09 In Any Town
10 Devil's Dream
11 Small Town Talk


more info:

year: 2016

artist: The Lucky Losers

label: Dirty Cat Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Cathy Lemons
Phil Berkowitz
Marvin Greene
Chris Burns
Tim Wagar
Robi Bean

additional musicians:

Kid Andersen
Terry Hanck
Frank Goldwasser
Jeff Jensen
D'Mar
Lisa Leuschner Anderson
Michael Peloquin
Mike Rose
Mike Rinta