© Rootsville.eu

The McKee Brothers
Enjoy It While You Can


© Rootsville 2016

The McKee Brothers zijn een vruchtbare samenwerking tussen getalenteerde muzikanten uit Los Angeles en Michigan. Hierop vinden we muzikanten terug als Kirk Fletcher, Bob Schultz en Jim Alfredson om er enkelen te noemen in een lange lijst en dan mogen we zeker en vast ook niet de broertjes Denis en Ralph McKee niet vergeten want rond hen draait het hier allemaal.

Na hun 'Latin Adventure' uit 2002 krijgen we dan een hele tijd later deze 'Enjoy It WHile You Can' en genieten zal je zonder meer bij het beluisteren van dit album. Hedendaagse blues vol met soul en funk en zeker de funk is hier op dit schijfje niet te versmaden. Soul & Funk daarbij horen uiteraard ook blazers bij en daarvoor tekenen Lee Thornburg en Doug Webb.

Op het album vinden we 14 nummers terug die een uitstekende mix bieden van blues, soul, funk, gospel en ook een klein beetje Latin grooves en daarmee zijn we vertrokken voor een heus feestje. Deze 'bros' staan al meer dan 35 jaar op de planken en het duurde dus bijna 15 jaar om met deze officiële release op de proppen te komen.

OP dit album vinden we nieuwe arrangementen terug van 'Qualified' van Dr. John alsook Earl King zijn 'It All Went Down The Drain'. Met Bobby West trokken ze een met soul doordrongen keyboardspeler aan en voor het vocale gedeelte van dit album doen de McKee's hoofdzakelijk beroep op Bob Schultz.

Bobby West tekende ook voor zes van de 14 tracks zoals opener 'One Of Us Gots Ta Go', een nummer waarop Kirk Fletcher de leadgitaar voor zijn rekening neemt. Na dit soul -bluesje schakelen ze al onmiddelijk over op de met funk doordrenkte 'Change'. Ook nummers als 'A Little Bit Of Soul' en 'Right There' hebben die grooves in zich waarbij you wanna move your feets. Afsluiten doen ze met een prachtig en enig mooi slowbluesje. Deze 'Up To The Mountain' is er eentje van Patti Griffin en de zwoele soulvocals zijn van Melissa McKee.

Blues, Soul en Funk, you can have it all with The McKee Bros, so enjoy it while you can!

 

tracks:

01. One Of Us Gots Ta Go  
02. Change
03. Guaranteed  
04. A Little Bit Of Soul  
05. Enjoy It While You Can  
06. A Long Way Back Home  
07. Connections
08. Right There  
09. Qualified  
10. Slide  
11. Desperate Situation  
12. Modern Fraud Woman  
13. It All Went Down The Drain  
14. Up To The Mountain


more info:

year: 2016

artist: The McKee Brothers

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Ralph McKee
Denis McKee
Melissa McKee
Kirk Fletcher
Larry McCray
Bobby Watson
Bobby West
Bob Schultz
Jim Alfredson
Duncan McMillan
Bob Doezema
Stan Budzynski
Jerome Edmunson
Doug Webb
Lee Thornburg
Michael Barsimanto
Rick Berthod
Reggie Gonzales
Maxayn Lewis
Sophia Hanifi
Jonathan Ovalle