© Rootsville.eu

The Mighty Mojo Prophets
Record Store


© Rootsville 2016

The Mighty Mojo Prophets, my kinda blues and most certainly yours too...

Deze ‘Record Store’ is reeds het 3de album in rij voor The Mighty Mojo Prophets’. Na hun ‘selftitled’ debuutalbum in 2011 bij ‘Rip Cat Records’ vielen ze al heel vlug in de prijzen en werden door de ‘Blues Music Awards’ het jaar daaropvolgend genomineerd als ‘Best New Artist Debut’. Zoiets kon niet onopgemerkt voorbijgaan en zo werden ze al vlug opgemerkt door de grote broertjes van ‘Delta Groove Records. Het gevolg was ‘Flyin’ Home From Memphis’ dat 2 jaar later bij Delta Groove werd uitgegeven.

The Mighty Mojo Prophets, dat zijn in eerste instantie 'shouter' Big Son aka Tom Eliff samen met Mitch 'Da Switch' Dow en zijn howlin' en soms jazzy gitaar. Voeg daarbij de lowdown sound van 'harper' Tom Richmond en de ritme sectie die bestaat uit Dave Deforest aan de bass en Al Ricci op de drums. West Coast Blues daar horen ook vaak de 'black & white keys' bij en deze laten zich betokkelen door Mike Malone. Op hun debuutalbum kwamen destijds enkele speciale gasten langs zoals Junior Watson, San Pedro Slim en Johnny Mastro maar voor deze 'Record Store' doen ze alles op eigen houtje.

Doordat bij Delta Groove een hele huishouding van uitstekende blues muzikanten staan aan te schuiven en Tom & Mitch hun uitstekende creativiteit moesten kunnen wegschrijven besloten ze maar een eigen label uit de grond te stampen en dus werd 'Mojo King Music' boven de doopvont gehouden. Voor hun nieuwe album schrijven de heren 13 nieuwe meesterlijke nummers die met diverse 'standaards' zouden kunnen wedijveren, en dus genieten we van deze 'Record Store'.

West Coast dat is blues zonder de ‘blues’. ‘Good feeling music’ waar soms wel enkele stijlen samen hun weg vinden en swing niet op zijn minst aanwezig is. Dat vinden dus ook deze ‘The Mighty Mojo Prophets’ want ze openen hier vol overgave met het rockende ‘Crazy Love’. Bij de titeltrack ‘Record Store’ hoort misschien wel een beetje geschiedenis bij en dat wordt in de bijlage beschreven door ‘Gil ‘Lamar’ Duarte, de voormalige eigenaar van ‘Lamar’s Records’ in Long Beach.

Na de funk in 'Record Store' en met de intentie van net geen tearjerker is ‘Strong Together’ lekker om luisteren en daar mogen zeker Mike’s keyboards een beetje in de spotlights komen te staan. Dit in combinatie met Tom’s harp wordt dit een nummer om geliefden dichter naar elkaar toe te laten groeien. Met ‘West Coast Girl’ zitten we evenwel terug op kruissnelheid en hierop zijn Tom’s vocale kwaliteiten en de ‘jazzy mood’ van Mitch zijn gitaar een prefect match.

Afsluiter van deze swingende 'Record Store' is het instrumentale 'All Thumbs' en daarmee zijn we verzekerd dat de bron van de blues aan de West Coast verre van is opgedroogd. Just play, listen and enjoy!


tracks:

01. Crazy Love
02. Record Store
03. Devil at Your Door
04. Things Don't Change
05. Strong Together
06. Workin' Man
07. West Coast Girl
08. Cherry Red
09. Good Girl Train
10. Spider and the Fly
11. Bring It on Home
12. Wonderin'
13. All Thumbs

more info:

year: 2016

artist: The Mighty Mojo Prophets

label: Mojo King Music

The Mighty Mojo Prophets:

Tom Eliff: vocals
Mitch Dow: guitar
Dave Deforest: bass
Tom Richmond: bluesharp
Mike Malone: keys
Al Ricci: drums